Sosyal paylaşım siteleri üzerinden örgütlenen ve merkez Kepez İlçe girişinde toplanan yüzlerce araç ve motosiklet, konvoy eşliğinde kenti baştan başa katetti. Polis yollarda önlem alarak konvoya katılanlar için trafiği kesti. Konvoydakiler, hiçbir kavşakta sinyalizasyon ışıklarında bekletilmedi.

Terörü lanetleyen yaklaşık 5 bin kişi, 'Her Türk asker doğar', 'Polise, askere uzanan eller kırılsın', 'İmralı basılsın, Apo asılsın', 'Hepimiz askeriz PKK'ya yeteriz' sloganları attı. Kalabalık daha sonra Konyaaltı Caddesi Yavuz Özcan Parkı'nda toplanıp ellerindeki bayrak ve dövizlerle yürümeye başladı. Yaklaşık 3 kilometrelik yolu yürüyen kalabalık, Müze Kavşağı'nda bulunan Şehitlik önünde şehitler için saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okudu. Yoğun güvenlik önleminin alındığı eylem sırasında çevre binalarda bulunanlar ve yoldan geçenler de teröre lanet yürüyüşüne destek verdi.

Şehitlik önünde terörün ve teröristlerin kendilerini korkutmadığını söyleyen ve herkesin PKK'ya karşı savaşa hazır olduğunu belirten gruptakiler, ardından dağıldı.