CHP Muratpaşa İlçe Kadın Kolları tarafından, zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran, '4+4+4' eğitim sistemi yasa teklifine tepki göstermek amacıyla Kazım Özelp Caddesi'nde yürüyüş yapıldı. CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, eski millekvekili Tuncay Ercenk, Muratpaşa İlçe Başkanı Ercan Erkan ile çok sayıda partilinin katıldığı yürüyüşe, Eğitim İş Antalya Şubesi üyeleri ile İşçi Partisi temsilcileri de destek verdi. Ellerindeki döviz ve pankartla slogan atarak yürüyen grup, Kışlahan Meydanı'nda basın açıklaması yaptı.

CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, yaptığı açıklamada, '4+4+4' eğitim sistemini "tuzak" olarak nitelendirdi. Projenin arkasında eğitimin ilk 4 yıldan sonraki bölümünün yerel yönetimlere bırakılmasının hedeflendiğini belirten Acar, "Bu bilimsel ve akıl yolunda sapmadır. Bu '4+4+4' bir tuzaktır. Eğitimdeki ilk dört yıldan sonra kalan 4+4 yılı ilerde yerel yönetimlere bırakacaklardır. Projenin arkasında bu vardır. Eğer eğitimin 4 yıldan sonrasını yerel yönetimlere bırakırsanız, artık Türkiye'nin ne birliği ne de dirliği kalır. Bu sistem Türkiye'nin geleceği ile oynamaktır. Buna izin vermeyeceğiz" dedi.

KESK ÜYELERİ ÜÇKAPILAR'DA TOPLANDI

'4+4+4' eğitim sistemi yasa teklifini protesto eden KESK üyeleri de Üçkapılar önünde toplanarak, Kalekapısı'ndaki Attalos Heykeli'ne kadar yürüdü. Taşıdıkları döviz ve pankartlarla slogan atarak yürüyen grup, heykel önünde basın açıklaması yaptı. KESK Antalya Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Nurettin Sönmez, '4+4+4' düzenlemesinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile hükümetin 'kindar ve dindar nesil' özlemlerinin bir sonucu olarak ülke gündemine girdiğini söyledi. Sönmez, yasa teklifinin geri çekilerek bilim insanlarının, sendikaların ve eğitim örgütlerinin katılımıyla eğitim sistemindeki gerçek ihtiyaçlar doğrultusunda hazırlanması gerektiğini vurguladı.



TY(SU/CK)