Antalya'da Büyük Zafer'in 90'ıncı yıldönümü törenlerle kutlandı. Kutlamalar Vali Ahmet Altıparmak'ın ev sahipliğinde, saat 08.30'da Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreniyle başladı. Antalya'da kutlamaların adresi Cumhuriyet Meydanı ve resmi geçit töreninin gerçekleştirildiği Cumhuriyet Caddesi polis bariyerleriyle çevrildi. Yoğun güvenlik önleminin alındığı tören alanı havadan da polis helikopteriyle sürekli tarandı. Alana hakim binalarını tepelerine ise keskin nişancılar yerleştirildi.

Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıt'tan çelenk sunma töreniyle başlayan kutlamalarda anıta sadece Antalya Valiliği, 3'üncü Piyade Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanlığı ve Büyükşehir Belediyesi'nin çelenk sunmasına izin verildi. Törende CHP Antalya İl Başkanlığı, meydandaki kutlamalarını sona ermesinin ardından alana girerek Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

Vali Altıparmak'la birlikte Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Korkmaz ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın, AK Parti Antalya Milletvekili Gökcen Özdoğan Enç ve CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar'ın katıldığı 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları, Atatürk Anıtı'na çelenk sunma, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Antalya Valiliği'nde tebriklerin kabulüyle devam etti. Antalya protokolünün katıldığı bayramlaşma töreninde tebrikleri Vali Altıparmak kabul etti.

Antalya'da 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları Valilik'te düzenlenen törenin ardından Cumhuriyet Caddesi'nde resmi geçit töreniyle devam etti. Cumhuriyet Caddesi'ndeki kutlamalar, törene eşleriyle birlikte katılan Vali Altıparmak, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Korkmaz ve Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın'ın askeri aracın üzerinden bayrama katılan tören kıtaları ve halkın bayramını kutlamasıyla devam etti. Teçhizatlı askerlerin, tam donanımlı askeri araçların, gazilerin, şehit ailelerinin, mehteran takımının, atlı jandarma birliklerinin katıldığı resmi geçit törenini turistler ve vatandaşlar ilgiyle izledi.

YÜZBAŞI, TURİST KIZLARA BAYRAMI ANLATTI

Antalya'daki resmi tören geçidini protokole ayrılan yerin hemen yanı başından izleyen iki genç kadın turist, 'Büyük Zafer' ve kutlamalarla ilgili kimliğini açıklamayan havacı yüzbaşıdan bilgi aldı. Turist kızlar, Hava Yüzbaşı ile İngilizce sohbet ederek, Büyük Zafer ile ilgili merak ettikleri soruların yanıtını aldı. Turist kızlar, bir yandan Hava Yüzbaşı ile sohbet ederken, diğer yandan da resmi geçit töreninin fotoğraflarını çekti.

Antalya'da 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamaları, Cumhuriyet Caddesi'nde düzenlenen resmi geçit töreninin ardından sona ererken Vali Altıparmak ve beraberindekiler, töreni gerçekleştiren ekiple tek tek tokalaşarak teşekkür etti.