CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, CHP İl Başkanı Devrim Kök, bazı siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları üyelerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 100 kişilik grup,öle saatlerinde Kalekapısı Saat Kulesi karşısında toplandı. Grup ellerinde bayraklar ve Atatürk fotoğraflarıyla yürüyüşe geçti. 'Ordu onurumuzdur, onuruna sahip çık', 'Askere uzanan eller kırılsın', 'PKK Meclis'te, yurt severler hapiste' sloganları atan protestocular Cumhuriyet Meydanı'nın yakınındaki Orduevi önüne geldi.

Burada basın açıklamasını okuyan ADD Antalya Şubesi Başkanı İbrahim Daş, iktidarın Türkiye Cumhuriyeti değerlerini ortadan kaldırma görevini ısrarla sürdürdüğünü iddia etti. Daş, "Yurt savunmasının en önemli gücü olan Türk Silahlı Kuvvetleri'ni etkisiz hale getirmek için yaşamlarını ülkeleri için gözü kapalı feda etmeye hazır yurtsever ordu mensuplarını 'Balyoz' adlı dava ile Silivri ve Hasdal'da tutsak eden yargı, Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsız yargısı değil, iktidarın yargısıdır" dedi.

İktidarın, kendi yargı sistemini, kendi yargıçlarını, mahkemelerini oluşturarak, kendisine verilen görevin önünde engel oluşturan tüm ulusalcı güçleri yok etmek için çalıştığı görüşünü savunan İbrahim Daş, "Aydınlara ve Silahlı Kuvvetler personeline yapılan kıyımın amacı da budur. Bu güdümlü yargı, beklenen ve aslında bilinen kararını açıklamıştır. Karar, iktidarın yargıçları tarafından kendilerine verilen görevin sonuçlandırılmasından ibarettir ve ülkenin dirliği ve birliğinden yana olan TSK'nın hiyerarşi yapısını bozarak, elini kolunu bağlamak ve bertaraf etmek amaçlıdır. Mahkemenin kararı dava açılmadan verilmiş, duruşmalar kurgulamadır" dedi.

İbrahim Daş'ın okuduğu basın açıklamasında, ABD'nin 'Büyük Ortadoğu Projesi'nin hızla ilerlediği, Türkiye'nin parçalanma sürecine girdiği görüşü savunuldu, ABD'ye ve yerli işbirlikçilerine 'hayır' diyen askerlerin cezalandırıldığı iddia edildi.

Grup basın açıklamasının ardından dağıldı.