CHP İl Başkanı Devrim Kök ve CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Ercan Erkan, önümüzdeki yerel ve genel seçimlerde adayların önseçim veya anket uygulamalarıyla belirlenmemesi durumunda görevlerinden istifa edeceklerini açıkladı.


CHP İl Başkanı Devrim Kök, parti yönetimi, disiplin kurulu, kadın ve gençlik kolları yöneticileriyle birlikte, CHP Muratpaşa İlçe Başkanlığı'nı ziyaret etti. İlçe Başkanı Ercan Erkan'ın önseçim yapılmadığı takdirde istifa edeceği yönündeki açıklamaları üzerine gerçekleşen ziyarette İl Başkanı Kök ve Erkan, basına açıklamada bulundu. CHP olarak önümüzdeki yerel, milletvekilliği ve tüm seçimlerde önseçim yapacaklarını açıklayan Ercan Erkan, Muratpaşa ve il örgütü olarak önseçim istediklerini kaydetti. Gerçek demokrasi için önseçim yapılması gerektiğini aktaran Erkan, şunları söyledi;


"Örgütümüze Muratpaşa'da önderlik etmeye çalışan bir ilçe başkanı olarak görevimde faydalı olamayacağım için ben 2013 yerel seçimlerinde eğer ön seçim yapılmazsa açıkça söylüyorum, görevimi bırakacağım. Bu bir sözdür, seçilirken de delegelere bu sözü vermiştim ve sözümün arkasında duracağım. Çünkü önseçim yapılmazsa bu örgüt gerçekten zarar görür." Seçim startı verdiklerini de belirten Ercan Erkan, mahalle toplantılarında önseçim yapılacağının anlatıldığını, Muratpaşa ve Büyükşehir'i kazanacaklarını açıkladı.


Önseçimle ilgi istişare amaçlı ziyarette bulunduklarını belirten İl Başkan Kök ise diğer partiler gibi atama kültürü ile yönetilmeyi asla kabullenemeyeceklerini söyledi. CHP'de uzunca bir süredir hakim olan atama kültürünün yerine Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte pozitif değişiklikler yaşandığını kaydeden Devrim Kök, partililer olarak bundan çok memnun olduklarını ve PM üyelerinin çarşaf listeyle seçimi gibi, aşama aşama çağdaş sosyal demokrat bir partide olması gerektiği gibi pozitif değişimler olduğunu dile getirdi.


Parti tabanın adyı olarak kazandığı il başkanlığı seçimi sonrası 2 günde 52 il başkanını arayarak, 18 yıl genel başkan çıkarmış bir ilde artı tabanın desteği ile kongreden çıkıldığının vurgulandığına işaret eden Devrim Kök, CHP'de birtakım değişikliklerin zamanının geldiğini açıkladı. Adaylık sürecinde en önemli vaadlerinden birinin önseçim olduğunu hatırlatan Kök, "Biz atama kültürüne karşıyız. Parti tabanının düşünceleri gözardı edilir ve birilerine yakınlığından dolayı milletvekili, belediye başkanı veya temsil noktasında herhangi ir yerlerde yer alırsa bunun adı atama kültürüdür" diye konuştu.


Göreve geldikten sonra bunu her platformda söylediklerini aktaran Kök, şöyle dedi: "Siyasetçiler adayken bunu söyleseler de başa geldikten sonra değiştirilir ve biz şikayet ederdik. Bunu yapmayacağız. Bazı yerlerde sandık, bazı yerlerde de anketlerle partililer ve halka sorulacak. Genel seçimde ise kesinlikle önseçim olacak. Genel başkanımızın söylemlerine muhalefet değil, aynı çizgi ve söylemlerde bulunuyoruz. Belediye başkanlarımızın olduğu bir miktar yerde anketler yapılacak, anket sonuçlarında mevcut belediye başkanlarımızın durumları tespit edilecek."


"Daha sonraki anketlerde CHP'nin oyunu kim 1 oy artırırsa, o bölgelerde o kişiyle seçime gidilecek. Dolayısıyla artık hiç kimse milletvekillerine, genel başkana yakınlığından dolayı belediye başkan adayı olmayacak. Bir miktar yerde ise sandık olacak. Belediye ve il genel meclis üyeleri içinse kesinlikle sandık koyulacak. Atama kültürü karşısındaki tüm yapılara mantıklı yaklaşırız. Antalya'nın 19 ilçesinde tekrar tekrar yapılacak. 3 şirketle anlaşmalar yapılıyor ve çapraz anketlerle sonuçlar ortaya konulacak."


"Genel seçimde sandık konulmadığı takdirde, tehdit gibi algılanmasın, ama verdiğim sözü tutamamanın ezikliğiyle görevimden ayrılırım. Kesinlikle milletvekilliği seçiminde sandık konulacak CHP'de. Anket ve sandık yoluyla insanlar belirleyici olmaz, tekrar 'ben yaptım oldu' şeklinde eskiden olduğu gibi, aynı ilçe başkanı gibi ben de görevimden istifa ederim. 19 ilçe başkanımızın görüşü de aynıdır." Devrim Kök, önümüzdeki yerel seçimlerde Büyükşehir, Muratpaşa ve Konyaaltı'nın yanı sıra Kepez'i de kazanacaklarını iddia etti.


Mehmet ÇINAR/ANTALYA,


Foto: Kök ve Erkan ile partililer


===


Antalya basınına taze kan


ANTALYA'da 'www.bizimantalya.com' adresinde internet gazeteciliği alanında yayın yapan Turmalin Medya, 24 Ocak 2005'de ilk sayısı yayınlanan 'Yeni Yüzyıl' gazetesini satın alarak ismini 'Bizim Antalya' olarak değiştirdi ve tabloid boy günlük gazete olarak yayınlamaya başladı. Bayilerdeki yerini alan ve geniş haber kadrosuyla dikkat çeken Bizim Antalya gazetesinin imtiyaz sahibi Turmalin Medya Ajans adına Eda Dolanay, Genel Yayın Yönetmeni Olgun Matur, Yazı İşleri Müdürü Zübeyda Yıldız oldu.


İnternet sitelerinin 7/24 haber güncelleyen bir haber sitesi olduğunu belirten Bizim Antalya Genel Yayın Yönetmeni Olgun Matur, gazete ile okur kitlesini artırmayı hedeflediklerini söyledi. Hem internette hem de bayilerde yer almak istidiklerini belirten Matur, "İlk defa bir yerel gazeteyi tabloid boy çıkartmanın ayrıcalığını da yaşıyoruz. Günlük 25 bin haber okunurluğu olan bir haber sitesiyle birlikte günlük yerel bir gazete çıkarmanın mutluluğunu yaşıyoruz" diye konuştu.


Antalya'nın sesi ve kulağı olmak için 13 kişiden oluşan kadrolarıyla 24 saat çalıştıklarını söyleyen Eda Dolanay ise gazete ve internet sitesinin birlikte ortaya çok güzel sonuçlar çıkardığını belirtti. Ekip olarak 7/24 çalıştıklarını ve internet sitesinde sitesinde sürekli güncelleme yapıldığını vurgulayan Dolanay, "Gazetemizin ilk sayısı yayınlandı. Bizim Antalya gazetesi yerel gazeteler arasında çok iyi yere gelecek. Haber merkezimizden, yazı işlerine kadar tüm kadro haberi en ince ayrıntısına kadar araştırarak sayfalara taşıyor" dedi.


İbrahim LALELİ/ANTALYA,


Foto: Ekip fotosu ve Olgun Mater ve Eda Dolanay'ın birlikte fotoları.


===


ASAT işçisi göçüğe düştü


ANTALYA'da kanalizasyon hattı döşeyen işçilerden biri, dozerin kazdığı kanalın kenarının çökmesiyle bir anda çukura düştü. Beline kadar toprakta kalarak ezilme tehlikesi geçiren işçi, arkadaşları tarafından kurtarıldı. Olay dün saat 15.30 sıralarında Varsak Karşıyaka Mahallesi Fatih Terim Caddesi üzerinde meydana geldi. Kanalizasyon çalışması yapan bir grup Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Genel Müdürlüğü işçisi, dozer aracının kazısını yönlendirmek için kanal kenarında bekliyordu. Dozer kepçesinin çalışması sırasında kanalın bir bölümünde göçük meydana geldi. Olay sırasında göçen toprağın üzerinde bulunan işçi 45 yaşındaki Mehmet Köroğlu, toprakla birlikte kanala düştü. Beline kadar toprağın içine gömülen işçi hafif şekilde yaralanırken, arkadaşlarının yardımı ile çıkarıldı. Özel Şifa Hastanesi'ne götürülen işçinin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.


Ömer ERDEM/ANTALYA,


Foto: İşçinin düştüğü göçüğün fotosu


===


Kurucu müdürden ziyaret


BAŞBAKANLIK Basın- Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) Antalya İl Müdürlüğü'nün kurucu müdürü Meriç ATEŞ, İl Müdürü Esen Diler'i ziyaret etti. 1985 yılında kurulan Antalya İl Müdürlüğü'nün ilk müdürü olduğunu belirten Ateş, il müdürlüğünü çocuğu gibi gördüğünü söyleyerek kuruluş yıllarıyla ilgili bilgi ve anılarını paylaştı. Esen Diler de müdürlüğün kurumsal geçmişinin bir parçası olan Meriç Ateş'in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek paylaştığı tecrübeler için kendisine teşekkür etti.


ANTALYA


Foto: Ziyaretten foto.