BAŞBAKANLIK Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Antalya'da 33 bin kişilik stadyum ihalesini yaptı. TOKİ'nin 99 milyon 641 bin 974 TL muhammen bedelli belirlediği Antalya Stadyumu için 14 firma teklif verdi. İhale, teklif veren firmaların dosyalarının incelenmesinin ardından karara bağlanacak.


TOKİ'nin Çankaya'da bulunan merkez binasında dün saat 15.00'de başlayan ihaleye 14 firma teklif dosyası sundu. 99 milyon 641 bin 974 TL proje bedeli bulunan 33 bin kişilik stadyum için en düşük teklif, 74 milyon 400 bin TL ile Ali Acar İnşaat'tan geldi. İhaleye en yüksek teklifi ise 112 milyon 240 bin TL ile Seba İnşaat verdi.


İhalede ayrıca Özülke İnşaat- Maksim İnşaat Ortak Girişimi 105 milyon 122 bin TL, Can İnşaat 79 milyon 950 bin TL, Kaya inşaat ve MBD Ortak Girişim 109 milyon 300 bin TL, Özyurt İnşaat 86 milyon 625 bin TL, Arıkan İnşaat 94 milyon 390 bin TL, Yıldızlar İnşaat İlsan Ortak Girişimi 88 milyon 400 bin TL, Çakır İnşaat- Mustafa Ekşi Ortak Girişimi 92 milyon 453 bin TL, Taca İnşaat 104 milyon 557 bin TL, Akay İnşaat 79 milyon 440 bin TL, Lavazza İnşaat 98 milyon 500 bin TL ve Boyap Yapı 77 milyon 500 bin TL fiyat teklifi verdi.


İhalede, stadyumun eski müteahhidi Koçoğlu İnşaat firması da teklif sundu. Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Menderes Türel döneminde Büyükşehir'le 33 bin kişilik stadyumun yapılması için imza atan, fakat Mustafa Akaydın döneminde mahkeme kararına bağlı olarak iptal edilen stadyumun yüklenici firması Koçoğlu İnşaat, 94 milyon 355 bin TL'lik teklifi ihale komisyonuna teslim etti.


Ankara'da gerçekleştirilen ihaleyi CHP Antalya milletvekilleri Arif Bulut ve Yıldıray Sapan da takip etti. İhale, katılan firmaların dosyalarının incelenmesinin ardından TOKİ tarafından karara bağlanacak. 33 bin kişilik Antalya Stadyumu, ihalenin onayı ve sözleşmelerin imzalanmasını takip eden 800 takvim gününde bitirilecek.


Emre BAYLAN/ANTALYA,


Fotosuz


===


Engellerini unuttular


CHP Finike Kadın Kolları Başkanlığı tarafından 'Dünya Engelliler Günü' kapsamında engellilere yönelik eğlence düzenledi. Pergole Restoran'da düzenlenen etkinliğe, Finike Kaymakamı Mesut Yakuta, Sahilkent Belediye Başkanı Ömer Çırpar, CHP Finike İlçe Başkanı Reşat Eker, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Finike Şube Başkanı Atilla Öztürk, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Nazmiye Göksel, Kar Çiçekleri Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri, engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı.


ENGELLERİ KALDIRMAYA ÇALIŞIYORUZ

Etkinlikte konuşan Kaymakam Yakuta, engellilerin yaşam standartlarını yükseltmeye yönelik çalışmalar yaptıklarını, bu konuda herkesin sorumluluk üstlenmesi gerektiğine dikkat çekti. Toplumsal hayat içerisinde, engellilerin de hayatın her alanında kimseye muhtaç olmadan hayatlarını sürdürmesinin en temel insani hak olduğunu belirten Kaymakam Yakuta, “Engellilerin maruz kaldığı eşitsizlikleri ortadan kaldırmak, istihdam yoluyla özgürleşmesini sağlamak, yaşam koşulları ve bakım hizmetlerini iyileştirmek, ön yargılarla mücadele etmek ve onlara güvenli bir gelecek sunmak gayesindeyiz" dedi.


YOLLARI YENİDEN YAPIYORUZ

Sahilkent Belde Belediye Başkanı Ömer Çırpar ise kent plânlamasında özellikle engelli vatandaşların hareketlerini kısıtlayan engellerin ortadan kaldırılması için yol düzenlemeleri yaptıklarına dikkat ettiklerini söyledi. CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Nazmiye Göksel ise engelli vatandaşlarla aynı ortamı paylaşmak, onların sıkıntılarına ortak olmak amacıyla etkinliği düzenlediklerini kaydetti.

Etkinlikte, engelli vatandaşlar ve aileleri müzik eşliğinde oynayarak eğlendi.


Suat SÖĞÜT/FİNİKE,


Foto: Etkinlikten foto


===


Antalya Ticaret ve sanayi Odası Başkanı Budak, iş dünyasının en çok konuşulan isimleri arasında


ATSO Başkanı çok konuşuluyor


ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanlığı'nın yanı sıra, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyeliği görevini sürdüren Çetin Osman Budak, 2012 yılında Türkiye'de iş dünyasının en çok konuşulan isimleri arasında yer aldı. Aylık iş ve ekonomi dergisi INFOMAG, Medya Takip Merkezi ve sosyal medya işbirliğiyle gerçekleştirilen "İş Dünyasının En Çok Konuşulan İsimleri Araştırması 2012"nin sonuçlarına göre ATSO Başkanı Budak, Türkiye'de iş dünyasının en çok konuşulan 24'üncü ismi.


İlk 5 sırayı Fenerbahçe, Futbol Federasyonu, Trabzonspor, Galatasaray ve Beşiktaş başkanlarının paylaştığı listede, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu 5 bin 950 haberle 6'ıncı sırada bulunuyor. Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın 3 bin 902 haberle 11'inci, TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner'in 3 bin 256 haberle 13'üncü sırada bulunduğu listede, ATSO Başkanı Çetin Osman Budak bin 876 haberle 24'üncü sırada yer aldı.


ATSO Yönetim Kurulu Başkanlığı'nın yanı sıra TOBB Yönetim Kurulu Üyeliği, Antalya Organize Sanayi Bölgesi, Antalya Tanıtım AŞ, Antalya Kongre Bürosu Yönetim Kurulu Başkanlığı gibi görevleri de yürüten Çetin Osman Budak, "Gerek TOBB, gerek ATSO bünyesinde, gerekse Antalya'nın kurumları ile işbirliği içerisinde, çalışma arkadaşlarımızla birlikte Türkiye ve Antalya için güzel işler yapmaya çalışıyoruz. Bu vesile ile çalışmalarımızı kamuoyuna duyuran değerli basınımıza çok teşekkür ediyorum" dedi.


ANTALYA,


Foto: Çetin Osman Budak


===