Cezaevindeki Yusuf A.'nın avukatı Hacı Ömer Çelebi, yargılamanın yapıldığı Antalya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne yazılı başvurarak müvekkilinin can güvenliğinden endişe duyulduğunu, bununla ilgili tedbir alınmasını talep ettiklerini bildirdi.

Antalya Barosu Genel Sekreteri Avukat Murat Bilgin ise E.Y.'nin satıldığı sözleşmenin hukukta yeri olmadığını, böyle bir sözleşmeyi ilk defa gördüğünü söyledi. Hukuk fakültesinde öğrenciyken ders olarak Roma hukukunda kölelerin satışına yönelik sözleşmeden bahsedildiğini kaydeden avukat Bilgin, "Burada 3 ayrı suç işlenmiştir. 15 yaşından küçük çocuğun mal gibi satışına yönelik olarak insan ticareti suçu, nitelikli alıkoyma ve cinsel saldırı. TCK'da bu suçlar için 15 yıl ile 30 yıl arasında hapis cezası öngörülüyor. Takdir mahkemenindir. Şu aşamadan sonra yargılamanın daha uzun süreceğini sanmıyorum. Babanın da tutuklu yargılanması gerektiğini düşünüyorum" dedi.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Antalya Valiliği'nden 'Basında yer alan E.Y. hakkındaki haberler' başlığıyla yapılan yazılı açıklamada, olayın basında 'Utanç Vesikası', 'Küçük Kıza Sözleşmeli Tecavüz' gibi başlıklarla yer aldığına değinildi. Haberde yer alan E.Y.’ye ilişkin olarak 2006 yılı Mart ayında konuyu öğrenen sınıf öğretmeni ve okul yönetiminin öncelikle aile ile görüştüğü, ancak ailenin duyarsız kalması üzerine konuyu adli makamlara intikal ettirdiği belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

"Ancak olayın adliyeye yansımasından hemen sonra 2006 yılı mayıs ayı içinde aile Antalya dışına taşınmıştır. E.Y. ve ailesinin halen Antalya’da yaşamadığı tespit edilmiştir. 2006 yılında yukarıda belirtilen süreçle ilgili Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na da bilgi verilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."