Kapalı yol havuz başında toplanan gruba hitaben basın açıklamasını okuyan Kutup Yıldızı Gençlik Derneği Başkanı Melikşah Tuğ, Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan ve bu yıl 4’üncüsü düzenlenen, ölümler ve rezilliklerin yaşandığını belirttiği Oktoberfest'i protesto için toplandıklarını belirterek, şöyle dedi:

"Akaydın, geçtiğimiz günlerde 'Oktoberfest ile gurur duyuyorum' dediği halde, sivil toplum kuruluşları tarafından gösterilen tepkiler üzerine yaptığı açıklamada festivalin iptalini istediklerini, ancak organizatör firmanın bu teklifi kabul etmediğini söyledi. Belediyenin bu açıklamasının doğru olduğunu kabul etsek bile memleketimizin bu kadar şehit verdiği, evlat acılarının yaşandığı günlerde bir kamu kurumunun böyle bir festivale hala sponsor olarak katılması kabul edilebilir mi? O halde Antalya halkına festivalin sponsorluğundan çekildiğini açıklayın. Geçtiğimiz yıllarda festivalde ölüm vakası yaşanmış ve şimdi belediye gelecek tepkiler nedeniyle Antalya’ya sponsorluk oyunu oynamaktadır. Akaydın festivali kente gelen Alman turistler için desteklediğini söylüyor. Biz de kendisine soruyoruz, şimdiye kadar kaç Alman turist geldi? Yoksa sadece katılanlar kentin gençleri mi?” "

Gruptakiler, açıklamanın ardından vatandaşlara portakal suyu dağıttı. "Bira yerine portakal suyu için" diyen grup üyeleri, daha sonra dağıldı.

SK(HA/SSA)