Antalya Valiliği Gıda Güvenliği Eylem Kurulu, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nde Vali Yardımcısı Hakkı Loğoğlu başkanlığında biraraya geldi. Antalya’nın gıda ürünleri üretimi açısından Türkiye’nin en başta gelen illeri arasında olduğunu belirten Vali Yardımcısı Loğoğlu, Antalya olarak gıda güvenliğine çok daha fazla önem verdiklerini söyledi. Son günlerde büyük tartışmalara yol açan bal konusuna değinen Loğoğlu, bal denince akla ilk gelen kentin Antalya olduğunu belirtti.

2011’DE 60 TON BAL İMHA EDİLDİ

Ülke gündeminde büyük tartışmalara yol açan bal denetimlerine ilişkin bilgi veren Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bedrullah Erçin, Antalya’da 2011 yılında 936 bal denetiminde 57 numuneden 18’inin sonuçlarının olumsuz çıktığını ve 60 ton 835 kilogram balın imha edildiğini açıkladı. Erçin, bu yılın ilk aylık döneminde ise 9 numune üzerinde yapılan denetim sonucunda 2 firmaya yasal işlem uygulandığını ve 1 ton 90 kilo bozuk balın imha edildiğini belirtti.

OKUL KANTİNLERİ KÖTÜ GİDİYOR

Kurulun gıda güvenliğine yönelik okul kantinlerinde yaptığı denetimlere ilişkin de bilgi veren Bedrullah Erçin, 2011'de yıl boyunca yapılan denetimlerde gıda güvenliğine uygun olmayan şartlar nedeniyle 5 okul kantinine verilen idari para cezasının, bu yıl 2 ayda verildiğini açıkladı. Erçin, "Bu yıl kötü gidiyor galiba. Okul kantinlerinde geçen yıl bir yılda kesilen 5 ceza, bu yıl iki ayda 5 kantine verildi" dedi.

ALO GIDA ŞİKAYETLERİ ARTTI

Alo Gıda 174 şikayet hattına yapılan şikayetlerde de artış olduğuna dikkat çeken Bedrullah Erçin, 2001’in bir yıllık toplamında 2 bine yakın şikayet sayısının, bu yılın ilk iki ayında 597’ye ulaştığını, bu rakamın artarak devam etmesini beklediklerini söyledi. Erçin, bu şikayetler sonucu 2 işyeri kapatılırken, 70 işyerine de idari para cezası uygulandığını aktardı.

İKİ AYDA 840 ŞİŞE KAÇAK İÇKİ

Erçin, bu yılın ilk ayında ele geçirilen kaçak içki miktarının ise 840 adet olduğunu söyledi. Bedrullah Erçin, son 7 yılda Antalya’da toplam 312 bin 135 şişe kaçak veya sahte olduğu belirlenen içki ile 19 bin 222 litre sahte etil alkol, 8 litre viski ve ardıç aroması, 20 kilogram gıda boyası ele geçirildiğini söyledi.



MÇ(SU/COŞ)