ÖDP'nin organize ettiği Uğur Mumcu Meydanı'nda mitingde ÖDP ile KESK'e bağlı sendikaların temsilcileri ve üyeler ile vatandaşlar ellerinde Suriye bayrakları, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın posterleri taşıdı. Beşar Esad yanlısı pankartları taşıyanlar ile polisler arasında sert tartışma oldu. Polisler, bu pankartları toplayıp, göstericilerin bazılarını meydandan uzaklaştırdı.

'Katil ABD Ortadoğu'dan defol', 'Katil ABD işbirlikçi AKP', 'Yaşasın Halkların Kardeşliği' sloganlarının atıldığı eylemde, 'Suriye'ye Emperyalist Müdahaleye Hayır' yazılı pankartlar taşındı.

Mitingde KESK Genel Sekreteri İsmail Hakkı Tombul, KESK MYK Üyesi Ali Kılıç, SES Genel Başkanı Çetin Erdolu ve Eğitim Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız selamlama konuşmaları yaptı.

Mitingde son olarak konuşan ÖDP Genel Başkanı Alper Taş oldu.

Alper Taş, "Emperyalizmin kuşatması altındaki Suriye halkıyla, kardeşlerimizle dayanışmak, emperyalist müdahaleye hayır demek için buradayız. Çok kimlikliliğin, çok kültürlülüğün, çok inançlılığın simgesi Hatay'ı işgal kapısı haline getirmeyi amaçlayan emperyalizm ve onun işbirlikçisi AKP hükümetine 'Hatay'ı işgal kapısı yaptırmayacağız' demek için buradayız" dedi.

Taş'ın konuşmasının ardından yerel müzik gruplarının dinletileri ile devam eden miting olaysız son buldu.

CA(BY/ESM)