Antakya'daki Kadın Aile Danışma ve Üretim Merkezi'nde, Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz'in çabalarıyla gerçekleştirilen etkinliğe, Bakan Ergin'in yanı sıra Antakya Belediye Başkanı Lütfi Savaş, Hatay Müftüsü Mustafa Sinanoğlu, Antakya Ortodoks Kilisesi Cemaati Vakfı Başkanı Fadi Hurigil, Antakya Katolik Kilisesi Ruhani Lideri Dominiko Bertokli, Antakya Musevi Cemaati Vakfı Başkanı Şaul Cenudi, Ermeni Cemaati Başkanı Cem Çapar, Alevi Cemaati Başkanı Nasrettin Eskiocak ile kent protokol üyeleri katıldı.

'VARLIK NEDENİNİ BİLEREK BURADAYIZ'

'Hoşgörü Sofrası'nda kahvaltı yapan katılımcılara seslenen Adalet Bakanı Ergin sevgi, barış, kardeşlik ve hoşgörü kenti olan Hatay'ın tüm dünyaya örnek oluşturduğunu belirterek şöyle dedi:

"Biz birlikte Antakya’yız, birlikte Türkiye’yiz. Her birimiz, diğerinin değerini yokken değil, varlık nedenini bilerek buradayız. Bizler büyüklerimizden, atalarımızdan böylesine güzel ve özel bir mirası devraldık. Farklılıklar ülkemizin zenginliğidir. Bu güzel mirası çocuklarımıza ve gelecek nesillere bırakmak boynumuzun borcudur." 

Bakan Ergin'in ardından konuşan Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz de, 3 yıldır Hatay’da farklı din ve kültürlerin temsilcileriyle bir araya gelindiğini, bu durumun son derece mutluluk verici olduğunu kaydetti.

'İNSANA İNSAN OLARAK BAKMAK'

'Hoşgörü Sofrası'na katılan farklı din, kültür ve mezhep temsilcileri de kısa konuşmalar yaparak duygu ve düşüncelerini aktardı. Ermeni Cemaati Başkanı Cem Çapar ve Antakya Ortodoks Kilisesi Cemaati Vakfı Başkanı Fadi Hurigil, Antakya'daki barış, kardeşlik ve hoşgörü ortamının gelecek nesillere aktarılması gerektiğini ifade etti. Antakya Musevi Cemaati Vakfı Başkanı Şaul Cenudi, "Bugün herbirimiz din ve menfaat gözetmeden bir arada yaşadık. İçinde bulunduğumuz bu güzellikleri gelecek kuşaklara, nesillere aktarmamız gerektiğini düşünüyorum" dedi. Alevi Cemaati Başkanı Nasrettin Eskiocak, farklılıkların zenginlik olduğuna dikkat çekerken, İl Müftüsü Mustafa Sinanoğlu da, "Hiçbir zaman unutulmamalıdır ki, birlikte rahmet vardır, ayrılıkta azap vardır. İnsana insan olarak bakmak gerekir" diye konuştu.



ME(OA/COŞ)