Antakya'da 'Gadir-i Hum Bayramı' nedeniyle düzenlenen 'Kardeşlik' konferansına katılan Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Muharrem İnce, "Başbakan Erdoğan cihan savaşı çıkarabilir" dedi.

Etkinlikler çevresinde Antakya Kapalı Spor Salonu'nda düzenlene konferansta konuşan Muharrem İnce, Hatay'ın barış ve kardeşlik kenti olduğunu ve bunun böyle devam etmesi gerektiğini söyleyerek, "Ülkede ve komşularımızla barış içerisinde yaşamak istiyoruz. Biz komşumuz Suriye ile savaş istemiyoruz. Çocuklarına çürük raporu alanlar savaş kararı veremezler. Masum gençlerimizin ölmesini istemiyoruz" diye konuştu.

CHP'nin AKP ile 49 anlaşma yaptığını belirten İnce, "Egemen güçlerin Irak, Libya, Mısır, İran gibi islam ülkelerinin yıkılması için Başbakan Erdoğan ile anlaşma yaptıklarını ve Başbakan Erdoğan'a bunda Türkiye'nin çıkarının ne olacağını sorduğunda ise, Atatürk'ün kurmuş olduğu Cumhuriyeti yıkacaksın, yargıyı ele geçireceksin silahlı kuvvetleri etkisiz hale getireceksin bunda biz yardımcın olacağız sözleşmesi yapılmış. Ama biz Atatürk'ün kurduğu bu Cumhuriyeti yıktırmayacağız. Çünkü biz cephede Mustafa Kemal'in kurmuş olduğu bir partiyiz. Onlar gibi pastane de kurulmuş bir parti değiliz. Onlar Amerika'dan korkar, biz ise Allahtan korkarız. Onların çocukları polisi sıraya dizer, bizim çocuklarımız gazlanır. Ulu önder Atatürk, 'Yurtta sulh Cihanda sulh' ile anılırken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ise 'Konuşma lan al ananı git' sözüyle anılmakta" dedi.

Muharrem İnce, Gadir-i Hum bayramının resmi tatil olması için meclise bir önerge vereceğini de sözlerine ekledi.

 

ME (SÜ/RT)