1936 yılında inşa edilen ve kentin tescilli kültür varlıkları arasında yer alan Antakya Belediyesi Hizmet Binası'nın 'Antakya Belediyesi Aysel Sabuncu Kent Müzesi' adıyla turizme kazandırılması amacıyla proje hazırlandı. Tarihi binanın restorasyon ve tefrişini üstlenen hayırsever iş kadını Aysel Sabuncu, Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş'la birlikte protokole imza attı.

Törende duygu dolu anlar yaşayan Aysel Sabuncu, "Hataylı, Antakyalı olmaktan gurur duyuyorum. Doğduğum, büyüdüğüm bu kentte ailem, toprağım mezarım var. Henüz sağ iken bu görevi yapabilirsem ne mutlu bana. Memleketime böyle bir hizmet fırsatını veren herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Başkan Lütfü Savaş ise Sabuncu'ya teşekkür etti. Savaş, "Kentimizin zengin tarihi dokusunu, kültürel mirasını geleceğe taşıma adına hep birlikte önemli hizmetler gerçekleştiriyoruz. Valiliğimiz, belediyemiz, işadamlarımız, mülk sahiplerimiz hep birlikte ecdatlarımızdan kalan eserlerimize sahip çıkıyoruz. Bunlardan birisi de 1936'da yapılan belediye hizmet binamız. Hep birlikte bu binayı kent müzesine dönüştürecek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz" diye konuştu.

Vali Lekesiz de Sabuncu ve Başkan Savaş'ı tebrik edip kültür mirası bir yapının restore edilip, kent müzesine dönüştürülmesinin medeniyetlere beşiklik eden Antakya'nın turizmine büyük katkı sunacağını vurguladı.

Antakya Belediyesi Aysel Sabuncu Kent Müzesi Projesi'nin 2013 Haziran ayında tamamlanması planlanıyor. Projenin tamamlanmasıyla birlikte belediye, tarihi binanın yanındaki 7 katlı diğer binasında hizmetlerine devam edecek.