Olay, Tellidere Caddesi'nde 19 Mart 2011'de meydana geldi. Açık lisede okuyan ve bir elektrikçide çalışan Davut Ali Ceylan, annesi H. Ceylan'ın sevgilisi olduğu iddia edilen Mehmet Kara'yı, arkadaşları 17 yaşındaki C.B. ve aynı yaştaki İ.B. ile birlikte akaryakıt istasyonunda bıçaklayarak öldürdü. İşyerinin güvenlik kamerasına da yansıyan olayın ardından Ceylan ile 2 arkadaşı yakalanıp, tutuklandı.

Sanık Davut Ali Ceylan hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis, cinayete yardım ettikleri ileri sürülen yaşı küçük sanıklar hakkında ise 12'şer yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

AĞLAYARAK SAVUNMA YAPTI

Adana 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Davut Ali Ceylan, aynı işyerinde çalışan annesi ile ölen Mehmet Kara'nın arasında ilişki olduğunu hissedince annesini takip etmeye başladığını söyledi. Ağlayarak savunma yapan ve zaman zaman konuşmakta güçlük geçen Ceylan, maktul ile ailecek görüştüklerini belirtip, "Mehmet Kara'nın bazı hareketlerinden rahatsız olmaya başladım. Annemin telefonuna 'Burada olsaydın' diye mesaj gönderdiğini görünce şüphelerimde haklı olduğunu anladım" dedi.

'BIÇAĞI ÇEKTİM, SONRASINI HATIRLAMIYORUM'

Her şeye rağmen saygısızlık yapmamaya özen gösterdiğini belirten sanık Davut Ali Ceylan, ifadesinde şunları anlattı:

"Olay günü çamaşır makinesinin üzerindeki telefonun titrediğini gördüm. Havluların arasında bulduğum ve ilk kez gördüğüm telefona gelen çağrının Mehmet Kara'dan geldiğini anladım. Mehmet Kara'yı bu telefonla aradım. Telefonu açtı, karşısındaki kişinin ben olduğumu anlayınca kapattı. Mesaj çektim. Bunun üzerine aradı. Görüşmenin ardından buluşma yerini söyledi. Akaryakıt istasyonunda biz konuşurken arkadaşlarım biraz uzakta beklediler. Mehmet Kara bana daha öncekiler gibi hakaret etti. Sinkaflı laflar söyledi. Neden babamı aldatıyorsun deyince. 'Babanı ben aldatmadım. Annen aldattı. Git annenin başını bekle, piç.' dedi. Üzerinden bir şeyler çıkarmaya çalıştı. Ben de silah çıkaracağını zannederek üzerimde taşıdığım bıçağı çektim. Sonrasını hatırlamıyorum. Polisler bana 8 bıçak darbesi olduğunu söyleyince, 'ben mi vurmuşum' diye şaşırdım."

Ölen Mehmet Kara'nın eşi Fadime Kara ise sanığın yalan söylediğini ileri sürerek, "Ben eşimi takip ediyordum. Öyle bir şey olduğuna inanmıyorum. Mesajı da kötü niyetle geçmedi" dedi.

Tanık olarak dinlenen sanığın annesi Hülya Ceylan ise "Ölen Mehmet Kara ile aynı işyerinde çalışırken tanıştık. Sürekli beni ikinci telefon hattımdan arıyordu" diye konuştu.

Yaşı küçük sanıklar ise "Biz sadece Davut Ali konuşurken yanlarında bulunacaktık. Ancak, ölen küfür ve hakaret edince kovaladık. Davut Ali bıçaklayıp öldürdü. Biz karışmadık" diye ifade verdi. 

ARKADAŞLARI DA CEZA ALDI

Mahkemeye heyeti, sanık Davut Ali Ceylan'ı cinayeti 'töre saikiyle' işlediği iddiasıyla ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Sonra da bu cezayı, duruşmadaki iyi halinden dolayı ömür boyu hapse çevirdi. Diğer sanıklar C.B.'ye 10 yıl 10 ay, İ.B.'ye ise 6 yıl 8 ay hapis cezası verildi.

Daha önceki duruşmalarda ağlamaktan konuşmakta güçlük çeken Davut Ali Ceylan, aldığı cezayı duyunca suskun kalıp, hiçbir tepki vermedi.



MKA(OA/COŞ)