Olay, merkez Meram İlçesi Hacıfettah Mahallesi Yaymacı Sokak'ta tek katlı evde  meydana geldi. İki kez evlenip boşanan ve bu evliliklerden 2'şer çocuk dünyaya getiren Emel Sayın, son ayrıldığı eşinde olan kızları Z.C. ve 1.5 yaşındaki Ç.N.C. ile yaşıyordu. Şehirlerarası otobüs terminalinde tuvalet görevlisi olarak çalışan ve oturduğu eve 5 ay önce taşınan Emel Sayın'ı, kızı Z.C. bu sabah saat 08.00'de uyandırmak istedi. Ancak annesinin hareket etmeyince öldüğünü anlayan Z.C. paniğe kapıldı ve durumu koşarak gittiği komşularına anlattı. Komşuları da polise ve 112 Acil Servis'e haber verdi. Olay yerine gelen sağlık görevlileri Emel Sayın'ın yaşamını yitirdiğini belirledi.

Üzerine annesinin hırkasını giyen ve öldüğünü öğrenince gözyaşlarına boğulan Z.C. ve komşularının kucağında her şeyden habersiz olup biteni izleyen minik Ç.N.C., polis merkezine götürüldü.

Emel Sayın'ın cesedi, polis ve savcının incelemesinin ardından Meram Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Polis yetkilileri, Sayın'ın vücudunda herhangi bir kesik ya da yara izi olmadığını, en son sabaha karşı, 1 yıl önce boşandığı ikinci eşi ile telefonla görüştüğünü saptadı. Yapılan görüşmede Sayın'ın, "Gel çocukları al. Ben bakmakta zorlanıyorum" dediği, onun da bunu kabul etmediği öğrenildi.

Emel Sayın'ın boşandığı ilk eşinin İstanbul'da yaşadığı, diğer 2 çocuğunun onun yanında olduğu belirtildi.  Polis merkezine götürülen Z.C. ve Ç.N.C.'nin babalarına teslim edileceği öğrenildi.



TY(İA/SS)