Olay, geçen 26 Şubat'ta Adana'ya 30 kilometre uzaklıkta beldeyken mahalleye dönüştürülüp merkez Yüreğir İlçesi'ne bağlanan Yunusoğlu Mahallesi'nde meydana geldi. Akli dengesi yerinde olmadığı iddiasıyla tedavi gördüğü Adana Dr. Ekrem Tok Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nden olaydan 15 gün önce 'iyileştin' denilerek taburcu edilen Ramazan Yavuz, ölen babasından kalan Kalaşnikof tüfekle annesi Sultan ile ablası Ayten Yavuz'u yataklarında uyurken tarayarak öldürdü. Olayın ardından jandarma ekipleri tarafından yakalanan Yavuz, sevk edildiği nöbetçi mahkemede tutuklandı.

İfadesinde annesi Sultan ile ablası Ayten'i, "Hastasın, ilaçlarını iç, yoksa iyileşmezsin" dedikleri için öldürdüğünü iddia eden Yavuz, olayı şöyle anlattı:

"Benim hasta olduğumu söyleyip hastaneden rapor aldılar. Benim aklım başımdadır. Çok şükür iyiyim. Benim akıl hastası olduğumu söyleyip hastaneye yatırmaları yüzünden aileme kızgındım. Her şeyime karışıyorlardı. Olay gecesi de annem ve ablam, 'Hastasın, ilacını iç, yoksa iyileşemezsin, yine hastaneye yatarsın' dediler. Kendilerine çok kızdım. Oturup yatmalarını bekledim. Daha sonra ölen babam Ramazan'dan kalan kalaşnikofla odalarına girip ateş ederek öldürdüm."

Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, olayla ilgili iddianame hazırladı. Sanık Yavuz hakkında 'yakın akrabayı öldürme' suçundan 2 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapsi istendi. Ayrıca sanığın akıl hastası olduğundan ceza yerine tedavi edilmesi istenen iddianamede, kronik şizofreni raporu bulunan sanığın, kendisini akıllı görerek tedavi olmak istemediği ve cinayetleri de bu yüzden işlediği öne sürüldü. 

İddianame, Adana 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilirse sanığın yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.