Fransa’da işçi olarak çalışan evli ve bir çocuk babası Orhan Bitmez, 2010 yılı eylül ayında iznini geçirmek üzere memleketi Çorum’a geldi. Psikolojik sorunları olduğu ileri sürülen Orhan Bitmez, kentin Ulukavak Mahallesi’nde oturan annesi Gülşeref Bitmez’i boğazını keserek öldürdü ve "Ben anneme zarar verdim" diyerek polise teslim oldu. Sorgusunun ardından sevk edildiği adliyede tutuklanan Bitmez hakkında 'canavarca hisle yakın akrabayı öldürmek' suçundan Çorum Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

Duruşmadaki savunmasında Fransa’da çalıştığını, son 2 yıl içerisinde psikolojik sorunlar yaşadığını ve bu nedenle yeşil reçeteli ilaçlar kullandığını belirten Orhan Bitmez, "Tedavi olmak için Türkiye’ye geldim. Hastaneye gidecektim. Ancak hastaneye gitmeden bir gün önce annemin evine gittim. Burada annemle konuşmaya başladık. Annem benim durumumu fark etti. 'Oğlum senin yine krizin gelmiş' dedi. Nasıl oldu bilmiyorum. Annemi öldürdüğümü hatırlamıyorum" dedi.

Corum Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın dünkü duruşmasında sanık Osman Bitmez'in akli dengesinin yerinde olup olmadığına ilişkin iki ayrı kurumun farklı raporlar verdiği ortaya çıktı. Ankara Adli Tıp Kurumu'nun 'akıl sağlığı tam' olduğunu belirttiği Orhan Bitmez için Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi 'akıl sağlığı yerinde değil' raporu verdi. Mahkeme bu durumda sanığın akli dengesinin yerinde olup olmadığının kesin olarak saptanması için dosyayı Adli Tıp Genel Kurulu'na göndererek duruşmayı erteledi.