Fransa'da işçi olarak çalışan evli ve 1 çocuk babası Orhan Bitmez, 2010 yılı Eylül ayında iznini geçirmek üzere memleketi Çorum'a geldi. Psikolojik sorunları olduğu ileri sürülen Bitmez, kentin Ulukavak Mahallesi'nde oturan annesi Gülşeref Bitmez'i boğazını keserek öldürürken, "Ben anneme zarar verdim" diyerek polise teslim oldu. Sorgusu ardından sevk edildiği adliyede tutuklanan Bitmez hakkında 'Canavarca hisle yakın akrabayı öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle Çorum Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Bundan önceki duruşmalarda, Fransa'da çalıştığını son 2 yıl içerisinde psikolojik sorunlarla karşılaştığını, bu nedenle yeşil reçeteli ilaçlar kullandığını belirten Orhan Bitmez, şöyle dedi:

"Tedavi olmak için Türkiye'ye geldim. Hastaneye gidecektim. Hastaneye gitmeden 1 gün önce annemin evine gittim. Burada annemle konuşmaya başladık. Annem durumumu fark etti. 'Oğlum senin yine krizin gelmiş' dedi. Nasıl oldu bilmiyorum. Annemi öldürdüğümü hatırlamıyorum." 

Çorum Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada sanık Orhan Bitmez'in akli dengesinin yerinde olup- olmadığına ilişkin iki ayrı kurum iki farklı rapor verdi. Ankara Adli Tıp Kurumu, Orhan Bitmez’in akıl sağlığının 'tam' olduğuna dair rapor verdi. Sanık, avukatının itirazı üzerine Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Bakırköy'de verdiği raporda ise "Akıl sağlığı yerinde değildir" dedi.

Mahkeme bu durumda sanığın akli dengesinin yerinde olup olmadığının kesin olarak saptanması için dosyayı Adli Tıp Genel Kurulu'na gönderdi. Ancak, bugün yapılan duruşmada, Adli Tıp Genel Kurulu'nun bu çelişkiyi giderici raporunun henüz mahkemeye ulaşmadığı için duruşma ileri bir tarihe ertelendi. Tutuklu sanık hakimin "bir diyeceğin var mı?" sorusu üzerine, "Yok efendim rapor gelmemiş daha" dedi.



YÇ(MS/İD)