Kemalpaşa ilçesinde oturan İklim Demirbaş, 3 yıl önce hayatını marangozluk yapan Hakan Demirbaş’la birleştirdi. Çift, 2 yıl önce kızları İklim’in dünyaya gelmesiyle büyük mutluluk yaşadı. Demirbaş çiftinin mutluluğu, yaklaşık 8 ay önce hızla kilo kaybeden İklim’in hastane götürülmesiyle kabusa döndü. Minik kızın, hastanedeki kontroller sonrasında SMA kas hastası olduğu ortaya çıktı. Kısa süreli tedavilerinin ardından iki kez taburcu edilen İklim, son olarak 23 gün önce fenalaşınca, bir kez daha Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

ANNE ÇARESİZ KALDI

Bu sırada eşinin bir kavgaya karışıp cezaevine girmesiyle anne Gül Demirbaş büyük çaresizlik yaşadı. Kızının başından biran olsun ayrılmayan Demirbaş, şimdi doktorların verdiği sağlık raporu doğrultusunda evini adeta yoğun bakım ünetisine çevirmaye başladı. Eve oksijen konsantratörü, ilaçların parçalanarak sıvıyla verilmesini sağlayan hava nebilizatörü ve buhar makinası kurulacak.

Kızının iyileşme umudunun azaldığını dile getiren Gül Demirbaş, “Doktorların tüm çabayı gösterdiğine inanıyorum ancak kızımın iyileşmesini de çok istiyorum. Bu hastalığın tedavisi için varsa bir umut bunun benim için kullanılmasını istiyorum” dedi.