Çocuk gelişiminde kitabın önemine inanan ve çocuklarının kendi tercihlerini yapabilecekleri bir kitapevi olmamasından yola çıkarak, ilk çocuk kitabevini kurmak üzere harekete geçen Arzu Kara Kavadarlı, Burçay Erenay Güngüler, Serap Yeşilsakız Özel ve Sinem Tekol Şenol, çocukların dünyasına hitap edecek bir kitapevi için güçbirliği yaptı. Hazırladıkları proje, kadın girişimcilere yönelik pozitif ayrımcılık yapan KOSGEB’den (Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı) destek gördü ve 4 annenin hayali gerçeğe dönüştü.

Çizmeli Kedi, Pamuk Prenses, Robin Hood, Kırmızı Başlıklı Kız, Fareli Köyün Kavalcısı gibi masal kahramanlarının yanı sıra çocuklar, anneler, yazarlar, KOSBEG İzmir Kuzey Hizmet Merkezi Müdürü M. Oğuz Kılınç ile kadınların desteklenmesine yönelik birçok çalışmaya imza atan Lider Yaratıcı Katılımcılar Derneği Başkanı Berkay Eskinazi'nin de katıldığı törenle Hayalkurdum, kapılarını miniklere açtı.

Açılışın ilk gününde çocuklar balonlar arasında kitap okumanın tadını çıkardı. Kitabevi ortaklarından Burçay Erenay Güngüler, çocuklara kitap sevgisi ve okuma alışkanlığı kazandırmak istediklerini belirterek, “O yüzden yazar buluşmaları, atölye çalışmaları ve yine İzmir'de ilk kez yapılacak çeşitli etkinliklerle olmayanı başarmayı hedefliyoruz” dedi.

0-14 yaş aralığında hitap ettiklerini, annelerin 6 aylık bebeklerini dahi rahatça getirebilecekleri bir mekan yarattıklarını söyleyen Arzu Kara Kavadırlı, çocuk yazarları ve uzmanlardan danışmanlık aldıklarına dikkat çekti. Serap Yeşilsakız Özel ise yakın zamanda on-line satış sitesini de hayata geçireceklerini, sosyal paylaşım siteleri facebook ve twitter üzerinden de “Hayalkurdum Kitabevi' kullanıcı adıyla da takip edilebileceklerini söyledi. Sinem Tekol Şenol ise sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında açılıştan itibaren bir yıl süreyle Sokak Çocuklarını Koruma ve Çocuklar Geleceğimizdir Derneği için kütüphane oluşturulmasını destekleyeceklerini söyledi.

KOSBEG İzmir Kuzey Hizmet Merkezi Müdürü M. Oğuz Kılınç ise kadın girişimcilere yönelik pozitif ayrımcılık yaptıklarını ve onların başarısı karşısında gurur duyduklarını belirterek, “Biz projeye yalnızca kağıt üzerinde bakmıyoruz, aynı zamanda böyle açılışlarına da gelerek yerinde inceliyoruz ve burada gördük ki kadınlar girişimcilikte gerçekten söz sahibi olmuş. Onları tebrik ediyoruz” dedi.

LİYAKAT Derneği Başkanı Berkay Eskinazi de eğitimin en önemli konu başlığı olduğuna dikkat çekerek, kadınların girişimiyle sıradışı bir kitapevinin hayata geçtiğini belirtti. Eskinazi, çocuklara yönelik ilk kitapevinin artık açıldığını, bu tür kitapevlerinin kentin çeşitli yerlerinde de açılmasının o bölgele katkı sağlayacağını söyledi.



MK(İÖ/AAA)