Kent merkezine 4 kilometre uzaklıkta bulunan Çukurkuyu Beldesi sakinleri örnek bir çalışmaya imza attı. 194 öğrencinin okuduğu Çukurkuyu İlköğretim Okulunda görevli 16 öğretmenin başlattığı 'Pasta Yaptım Kitap Oldu' projesine tüm öğrencilerin anneleri destek verdi. 7 Mart günü başlayan proje kapsamında sıraya konulan anneler evlerinde hazırladıkları pasta, börek ve tatlıları haftanın 5 günü okula getirerek öğrencilere satıyor. 25, 50 kuruş ve 1 liraya satılan ürünlerin karşılığında toplanan para ile anneler kitap satın alıyor. 1 Haziran 2012 gününe kadar devam edecek proje kapsamında, şimdiye kadar kütüphaneye 75 kitap alındı.

'HEDEF ÇOCUKLARIN İYİ YETİŞMESİ'

Öğrenci velilerinden Derya Yılmaz ve Sevda Mayda, "Okul Müdürü Nusret Ak'ın öğretmenlerle hazırladığı projeye destek verdik. Evlerimizde yaptığımız pastaların öğrencilere satışından elde edilen gelirle kütüphaneye kitap alıyoruz. Hepimizin hedefi, çocuklarımızın iyi yetişmesi" diye konuştu.

Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen de, projenin başarılı bulunduğunu belirterek, "Sağlanan katkının küçüklüğü, büyüklüğü hiç önemli değil. Biz herkesin eğitim- öğretimle ilgilenmesi ve destek vermesini istiyoruz" dedi.

Projeyi yerinde inceleyen Vali Yardımcısı Abdullah Çiftçi ise kitap okuma alışkanlığının ülkemizde yeterince yaygın olmadığına dikkat çekerek, "Kitapları temin etmek ve okuma alışkanlığı kazandırmak açısından okul idaremiz böyle bir proje başlattı. Bu proje bütün velilerimiz tarafından çok güzel bir şeklide karşılandı ve destekleniyor. Her gün bir velimiz pastasını yaparak getirip satıyor ve okula katkı sunuyor. Pastadan elde edilen gelirle kitap alınıyor" diye konuştu.



RD(KS/COŞ)