Fazilet Yıldız 42 yaşında. Bugün 12 yaşında olan kızı Merve Nur, 4 yaşındayken geçirdiği ateşli hastalık sonucu yürüyemez hale geldi. Yaşam sevinciyle dolu Merve Nur'un hayatını kas gevşemesi rahatsızlığı kararttı. İsteklerini söyleyebildiği bir kaç kelime ve el kol hareketleriyle anlatıyor. Annesi olmadan da hiç bir ihtiyacını karşılayamıyor. 8 yıldır kızının iyileşmesi için çalmadık kapı bırakmayan Fazilet Yıldız, "Anneler Günü'nde tek isteğim, çocuğumun sağlığına kavuşması ve hayalindeki meslek polis olması. İnşallah, tıpta yaşanan gelişmeler sonrasında kızımın tedavisi mümkün olur. Bu umutla yaşıyorum" dedi.

Kızının 4 yaşına kadar sağlıklı bir çocuk olduğunu belirten Fazilet Yıldız, "Herkesin hayranlık duyduğu, çok zeki bir çocuktu. Ama bir gece vakti gelen gizli ateş sonrasında doktora gittiğimizde biraz geç kalmıştık. Kas gevşemesi hastalığı ortaya çıktı ve bu hale geldik. 6 yıldır rehabilitasyona gidiyoruz" diye konuştu.

HEM ALPAY'A HEM BEBEĞE BAKIYOR

Aysel Kolca ise bir bebek gibi bakıma ihtiyacı olan 14 yaşındaki oğlu Doğan Alpay'a şefkatle bakıyor. Doğan Alpay da 1 yaşında geçirdiği havale sonucunda hem fiziksel hem de zihinsel engelli hale gelmiş. Bünyesi çok zayıf olan Doğan Alpay da annesi olmadan hiç bir ihtiyacını karşılayamıyor, sık sık da hastalanıyor.

Hem engelli oğlu Doğan Alpay'a, hem de 8 aylık bebeğine bakan Aysel Kolca için Anneler Günü, sabır ve şefkatle kendini yavrularına adadığı yılın 365 gününden biri.