5 çocuk annesi Sibel Kaymaz, 2005 yılında ticaret yapan eşinin iflas edip evi terketmesi üzerine ortada kaldı. Çocuklarına bakmakta güçlük çeken Kaymaz, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne başvurarak yardım istedi. Gecekondu bir evde yaşayan Kaymaz'ın başvurusu kabul edilince 5 çocuk, alınarak yurda yerleştirildi.

Yaklaşık 7 yıldır çocuklarından ayrı olan, çöplerden topladığı kağıt ve plastikleri satarak geçimini sağlayan Kaymaz, Anneler Günü'nde de çalışmaya devam ettiğini söyledi. Sibel Kaymaz, 13 yıllık evliliğini 2005 yılında bitirdiğini belirterek, "Eşim ticaretle uğraşıyordu. Maddi durumumuz çok iyiydi. Ancak daha sonra işleri bozuldu. İflas etti. Beni ve çocuklarımızı terk ederek gitti. Ev kadını olduğum için bir mesleğim yoktu. Yapacak bir iş bulamadım. Çocuklarıma bakamıyordum. Onları yurda yerleştirdim. Ben de çöp toplamaya başladım. Günde 20-30 TL kazanabiliyorum" dedi. Kendisi için Anneler Günü'nün bir anlamı olmadığını dile getiren Kaymaz, "Ben de çocuklarımın yanımda olmalarını ve bana hediye almalarını isterdim. Ama onlara iyi bakamıyorum. İhtiyaçlarını karşılayamıyorum. Onlar benim yanıma gelemeyeceği için ben onları ziyaret edeceğim. Onlara hediyeler alacağım" diye konuştu.

Çöpten kağıt toplamaktan utanmadığını söyleyen Sibel Kaymaz, "Namusumla çalışıp kazanıyorum. Akşam evden çıkıyorum sabaha kadar sokak sokak bütün kenti gezip çöpleri karıştıyorum" dedi.



YÇ(İS/SS)