Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde memur olarak çalışan Murat Bütüner, eşi ve iki çocuğuyla birlikte Çarşamba İlçesi’nde oturan kayınvalidesi ve kayınpederini ziyarete gitti. Bir süre burada oturduktan sonra kendi kullandığı otomobiliyle yola çıkan Bütüner, Samsun- Ordu karayolu Derbent mevkiinde sele kapılarak dereye süreklendi.

Murat Bütüner, çevredeki vatandaşlar tarafından kurtarılırken, eşi Emine Bütüner, kızı Niranur ile oğlu Berkay araçla birlike kayboldu. Arama kurtarma çalışmaları sırasında anne ile kızının cansız bedenleri dün bulunurken, Berkay’a ancak bugün öğleden sonra ulaşılabildi.

"EŞİM VE KIZIM ARKADA, OĞLUM ÖNDE OTURUYORDU"

Olayda hayatını kaybeden Emine Bütüner ve kızı Niranur bugün Çarşamba İlçesi'nin Soğucak Köyü’nde gözyaşları arasında toprağa verildi. Eşi ve çocuklarını kaybeden Murat Bütüner, selin geldiğini anlamadıklarını söyleyerek, "Çok yağmur yağıyordu. Yavaş gidiyordum. Önümüzü görmekte güçlük çekiyorduk. Birden bir ses geldi. Suyu görünce geri vitesine attım. Ama çıkamadım ve sürüklenmeye başladık. Eşim ve kızım arkada oturuyordu. Oğlum Berkay önde uyuyordu. Uyanıp baba ne oluyor diye bağırdı. Bu sırada su bizi sürüklemeye başladı. Dereye yuvarlandık. Ben kurtarıldım. Ama onlar araçta kaldı" dedi.

ANNESİ VE KARDEŞİ DEFNEDİLİRKEN CESETİ BULUNDU

Baba Murat Bütüner, kayıp olan oğlunun bulunmasını isteyerek, "Çocuklarım sudan korkardı. Banyo ederken bile kafalarına su dökülmesinden irkilirdiler. Oğlum suda bir yerlere tutunmuştur. En azından oğlumu annesinin yanına koyarım" diyerek gözyaşı döktü.

Bu sırada olayın meydana geldiği Derbent mevkiinde yapılan arama çalışmaları sırasında kayıp olan Berkay Bütüner’in cansız bedeni bulunarak hastane morguna kaldırıldı.

AİLESİYLE GİTMEYİNCE HAYATTA KALDI

Bütüner çifti 2 çocuğuyla birlikte Çarşamba’ya giderken, 14 yaşındaki diğer çocukları Kerem Bütüner, İlkadım İlçesi Feciçakmak Mahallesi’nde evlerinde kaldı. Hiçbir şeyden habersiz ailesinin dönmesini bekleyen Kerem Bütüner, kardeşini ve annesi son yolculuğuna gözyaşları arasında uğurladı. Anne ve kızın cenazesi köy camisinde kılınan öğle namazının ardından gözyaşları arasında toprağa verildi.

YILMAZ KARDEŞLER HAVZA'DA TOPRAĞA VERİLDİ

Diğer taraftan selde hayatını kaybeden Kapıcı Yılmaz ailesinin çocukları 1.5 yaşındaki Hüseyin Yılmaz ile 5 yaşındaki ağabeyi Abdullah Yılmaz Samsun’un Havza İlçesi’nde dün toprağa verilirken, sel kurbanlarından 62 yaşındaki Mehmet Yaylacıoğlu da Tekkeköy İlçesi Hamzalı köyünde gözyaları arasında defnedildi.

Selde hayatını kaybeden 22 yaşındaki Seher Özkan'ın cenazesinin ise memleketi Adana’ya gönderileceği belirtildi.