THY’ye ait bir uçakla saat 14.00’de Atatürk Havalimanı’na yanında annesi Ergül Başar ve babası Tarzan Başar olduğu halde ağzında maske ile gelen Tuğçe Başar, pasaport kontrolundan sonra kendisini karşılayan gazetecilere, “ Maskemi çıkarmak istiyorum. Bunun için oksijene ihtiyacım var “ diyerek dışarıda konuşacağını söyledi.

MEMLEKETİMİN HAVASI BİR BAŞKA GÜZEL

Terminal dışında maskesini çıkaran Tuğçe Kübra derin bir nefes aldıktan sonra , şöyle konuştu:


“ Nefes almak çok güzel. Memleketimin havası bir başka güzel. Şu an için, söz vermiştim ve şu an buradayım. Çok zor bir süreçti, çünkü 9 ay boyunca hastanedeydim. Şu anda sadece bir ay için buradayım. Hastane sürecim devam ediyor. Antibiyotiklerim devam ediyor. Herkese çok teşekkür ederim. Çok heyecanlıyım. Allaha çok şükür nefes alabiliyorum. Yaşadıklarım anlatılmazdı. Birine 'Günde 21 kere ameliyata girdim' desem inanmaz ama öyle oldu. Herkese çok teşekkürler.”

Tuğçe Kübra'nın babası Tarzan Başarda  ameliyata eşi ile birlikte tereddütsüz karar verdiklerini belirterek şunları söyledi:

“ Allah razı olsun. Türkiye’de bu hastalığın bir eşi yok. Biz bunu başardık ama tek başımıza başarmadık. Bunu birlikte başardık. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nden Allah Razı olsun Sağlık Bakanlığından, bizi son ana kadar destekleyen 'Kimse Yok mu Derneği’ne ayrıca teşekkür ederiz. Çocuğumuza ciğerimizi verdik, bu çok farklı bir duygu bu, sadece yaşanır. Anlatılmaz. Anneden ve benden akciğer parçası alındı. Bunun için çok acele bir karar vermek gerekiyordu. Bunun için tereddütsüz karar verdik Çocuğumuza canımızdan bir parça vermemiz gerekiyordu. Bunu da hiç tereddüt etmeden yaptık. Çok zor ve riskli bir ameliyat oldu. Halen daha yan etkileri bulunmakta. Tedavisi devam ediyor. Bir ay sonra tekrar gideceğiz. Açık yarası var.”

Anne Ergül Başar ise, "Her şeyi Allahın izniyle başardık. Biz ameliyattan Tuğçe’den önce çıktık. Tuğçe daha uzun kaldı ve ilk sorduğumuz Tuğçe nasıl oldu idi. İyi olduğunu öğrenince dünyalar bizim oldu.”

Kimse Yok mu Derneği ve Beşiktaş’ın ünlü Çarşı Grubu taraftarlarının da büyük desteği ile sağlığına kavuşan Tuğçe Kübra Başar’a 9 ay önce Viyana’da çift taraflı akciğer nakli ameliyatı yapılmıştı. Çocukluğundan beri 'kistik fibrozis' hastası olan Kübra Başar'a annesinden ve babasından alınan akciğerlerle aynı anda çift taraflı akciğer nakli yapıldı. Operasyonun oldukça zor ve tıp tarihindeki ender operasyonlardan biri olduğu ifade edildi. Başarıyla gerçekleşen operasyonda anne Ergül Başar ve baba Tarzan Başar kızlarıyla birlikte üçlü olarak aynı anda ameliyat masasına yatırılmış ve akciğerler aynı anda canlı olarak nakledilmişti.

Viyana'daki AKH Hastanesi'nde Prof. Dr. Walter Klepetko'nun başkanlığındaki ekip tarafından gerçekleştirilen operasyon Avusturya gündemin de de uzun süre yer almıştı.

 


FK  (MK) (FOTOĞRAF)