Antalya Özdilek Park Alışveriş Merkezi'nde bu yıl ikincisi düzenlenen 'Bebekler Yarışıyor' adlı etkinlik yapıldı. En hızlı bez bağlama ve çocuk bezi değiştirme kategorilerinde gerçekleştirilen yarışlara anne ve babalar 6 aylık ve 1 yaşındaki bebekleriyle katıldı. En hızlı emekleme yarışmasında anne ve babalar çocuklarının kazanması için yoğun çaba sarf etti. Piste çıkan 16 bebek, yarışın başlamasıyla bitiş noktasında kendisini bekleyen anne ya da babalarının yanına kadar emekledi. Bu sırada anne ve babalardan bazıları bebeklerinin peşinden emeklerken bazıları da oyuncak, tespih, fotoğraf makinesi veya cep telefonuyla çocuklarının bitiş noktasına bir an önce ulaşması için çaba gösterdi.

Yarışta bazı bebekler bir süre emekledikten sonra oturup anne ve babalarını izlerken, ters tarafa emekleyen bebekleri de anne ve babaları kucaklayıp ya da kolundan çekerek bitiş noktasına yaklaştırdı. En hızlı emekleme yarışmasını 16 bebek arasından Talya Kayış kazandı. Yarışta ikinciliği Mesut Deniz Kayışçı, üçüncülüğü de Görkem Yılmaz elde etti. Birinci olan Talya'nın annesi Tuğba Kayış, çocuğuna yarış sırasında en sevdiği oyuncak olan ayısını gösterdiklerini, ikinci olan Mesut Deniz Kayışçı'nın anne ve babası ise çocuklarının bitiş çizgisine ulaşmasında kablolu bilgisayar faresinin etkili olduğunun belirtti.

29 SANİYEDE BEZ DEĞİŞTİRDİ

En hızlı bez değiştirme yarışmasında da 12 anne yarıştı. Bebeklerinin bezini en kısa sürede değiştirmek için mücadele eden anneler yüz ifadeleriyle renkli görüntüler oluşturdu. Yarışta kimi zaman ağlayan bebeklerinin en kısa sürede bezini değiştirmeye çalışan anneler zor anlar yaşadı. Yarışı 29 saniyede Nisa Nur adlı bebeğinin bezini değiştiren Selime Aksoy kazandı. Yarışın ikincisi Dere'nin annesi Damla Göğüs, üçüncüsü ise Deniz'in annesi Selda Kömüşdoğan oldu. Yarışın ardından her iki kategoride de dereceye giren anne ve bebeklerine madalya ile çeşitli hediyeler verildi.

Özdilek Park AVM Kurumsal İlişkiler Sorumlusu Bülent Uçma, müşterilerinin AVM'de alışveriş yaparken eğlenceli vakit geçirmesi amacıyla düzenledikleri yarışa ailelerin yoğun ilgi gösterdiğini belirtti.



TY (SU/RT)