Komşusu ile birlikte Antalya'da adaklık kurbanların satıldığı Çakırlar Mahallesi'ne giden Fatma Şık, oğlunun cezaevinden çıkması üzerine adadığı kurbanlık koyunu kendisi seçti. Seçtiği kurban için 600 lira ödeyen anne Şık, celebe dini usullere uygun olarak vekaletini verdi. Anne Şık, dualar eşliğinde koyunu kestirdi. Oğlu özgürlüğüne kavuştuğu için çok mutlu olduğunu belirten Fatma Şık, "Allah rızası için kurban adamıştım. Cümle darda olanlar çıksın" dedi. Herkesi yarın Liman Mahallesi'ndeki evinde oğlu Ahmet Şık'ın tahliyesi nedeniyle kestirdiği koyundan yapacağı kavurma ve pilav yemeye davet eden anne Şık, "Çok sevinçliyiz, sevinilmeyecek gibi değil. Özgür oldular. Bizden önce karısı, kızı çok önemliydi" diye konuştu.

"YAPRAK SARMASI GÖNDERDİM"

Sağlık sorunları nedeniyle İstanbul'a gitme şansı bulunmadığını, birkaç gün içinde oğlu Ahmet'in Antalya'ya gelmesini beklediklerini anlatan Fatma Şık, şöyle dedi:

"Ahmet, uzun aradan sonra babasını görecek. 1 yılı aşkındır babasını görmedi. Tutuklu kaldığı 375 gün; 375 yıldan daha ağır geçti. Yemek pişiremedim. Onun sevdiği yemekleri evde pişirmedim. Yaprak sarmasını çok sever. Geçenlerde yaprak sarması yaptım, kargoyla gönderdim. Duruşmaya verilen arada yedi, ama ben hala yemedim. 1 seneyi geçti ağzıma yaprak sarması koymadım."

Tahliye haberinin duyulması üzerine 1000'in üzerinde telefon aldığını belirten anne Şık, "Tanıyan tanımayan arıyor. Hepsi 'Adalet, hak yerini buldu' diyor. Hepsi Ahmet'in suçsuz olduğunu biliyor" diye konuştu.

"OĞLUM CEMAATÇİ Mİ OLMUŞ" ESPRİSİ

Fatma Şık, oğlunun cezaevinden çıkarken söylediği "Mücadeleye devam" sözlerinin kendisini ürkütüp ürkütmediğine ilişkin soruya, "Bir savaş içinde olduğunu, tutuklu olduğu günden bu yana söylüyordu. 'Beni buraya tıkanlar bu demir parmaklıkların arkasına geçmediği sürece rahat etmeyeceğim' diyor. Girdiği günden bu yana sözü bu. Çocuklarına bir şey demiyorum ama inşallah haksızlık yapanların, haksızlıkları kendi ayaklarına dolaşsın" dedi. Fatma Şık, oğlunun cezaevinden çıkarken kamera ve fotoğraflara yansıyan görüntüsüyle ilgili ise "Kafasında yeşil takke. Sakal bırakmış. Koşarak geldi. 'Çocuğum cemaatçi mi olmuş?' dedim. Ama sağlığı yerinde görünüyor. Çok sevinçliyim" diye espri yaptı.



EB(HA/İD)