Konya'nın Cihanbeyli İlçesi'nde yaşayan 2 yıllık evli ev kadını 27 yaşındaki F.K. ikiz çocuklarına hamile kaldı. Ancak F.K. hamileliğinin 14'üncü haftasında rahatsızlandı. Acil olarak Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof.Dr. Metin Çapar tarafından yapılan muayene sonrası ikizlerden birinin düştüğü tespit edildi. Diğer bebeği kurtarmak için F.K. acil olarak ameliyata alındı. Prof.Dr. Çapar tarafından yapılan müdahale sonrası F.K.'nın rahim ağzı kapatılarak ikinci bebeğin düşmesi engellendi.

İkiz bebeklerinden birini düşük sonrası kaybeden F.K. kontrollü bir şekilde hamileliğini devam ettirirken, 26'ıncı haftada yine düşük riski ile Konya Özel Medicana Hastanesi’ne yatırıldı. Prof.Dr. Metin Çapar  tarafından yapılan kontroller sonrası düşük riski bulunan ikinci bebek geçen 12 Aralık tarihinde erken doğumla normal yolla dünyaya geldi. Kuvözde tedavi altında tutulan bebek yaşama azmiyle büyük dikkat çekti.

İkiz kardeşini anne karnındayken kaybeden ve erken doğumla dünyaya gelen kız bebeğin sağlık durumunun iyi olduğunu belirten Prof. Dr. Metin Çapar, "Hastamız ikiz hamileliğinin 14'üncü haftasında düşük yapması sonucu ikizlerden birini kaybetti. Diğer bebeğin zarar görmemesi ve düşmemesi için anne hemen ameliyata alındı. Rahim ağzı kapatılarak hamileliğin devamı sağlandı. Fakat 26'ıncı haftada annede düşük riski bulunduğu için ikinci çocuğun doğumu gerçekleştirildi. Çocuğu kuvöze alarak yaşamasını sağladık. Genellikle ikiz hamileliklerde çocuklardan biri düştü mü, diğeri de düşer. Ama biz bunu engelleyerek ikinci çocuğun yaşamasını sağladık" dedi.



MKY(İA/AAA)