Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik de katıldı.

Akciğer rahatsızlığı nedeniyle yaklaşık 1 aydır Antalya'da tedavi gördüğü özel hastanede dün vefat eden AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu'nun annesi Fatma Çavuşoğlu, doğum yeri olan Alanya'nın Türkler Beldesi'nde toprağa verildi. Fatma Çavuşoğlu'nun cenaze törenine Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, AK Parti Antalya Milletvekili ve Milli Savunma eski bakanı Vecdi Gönül, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas ve AK Parti Antalya milletvekilleri Sadık Badak, Hüseyin Samani, Gökçen Enç ve Menderes Türel ile Çavuşoğlu ailesi, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

GAZETECİLERE BATTANİYELİ ÖNLEM

Anne Çavuşoğlu’nun cenazesi, Türkler Beldesi'ndeki evinden omuzlara alınarak cenaze aracına yerleştirildi. Türkler Merkez Mezarlığı'na götürülen Fatma Çavuşoğlu için, Cuma namazının ardından cenaze namazı kılındı. Antalya Müftüsü Ahmet Çelik'in kıldırdığı cenaze namazında Fatma Çavuşoğlu'nun eşi Osman Çavuşoğlu, Bakan Bağış ve milletvekilleri önde saf tuttu. Namazın ardından Mevlüt Çavuşoğlu ve kardeşleri mezarın içine girerek annelerinin cenazesini yerleştirdi. Bu sıra gazetecilerin görüntü almaması için mezarın çevresi battaniye ile kapatıldı. Mezara ilk toprağı Osman Çavuşoğlu atarken, ardından Mevlüt Çavuşoğlu, Ömer Çelik ve Egemen Bağış attı.

Fatma Çavuşoğlu Türkler Belediye Başkanı AK Partili Hayri Çavuşoğlu ve Alanyaspor Kulüp Başkanı Hasan Çavuşoğlu'nun annesi, Türkler Belediyesi eski Başkanı Osman Çavuşoğlu'nun da eşiydi.



TE(HA/COŞ)