Merkez Seyhan İlçesi Gülbahçe Mahallesi'nde 13 Eylül'de meydana gelen olayda, pazara gitmek için evinden çıkan 43 yaşındaki Aynur F., yolda yürürken kapkaçcıların saldırısına uğradı. Aynur F.'nin arkasından motosikletle yaklaşan 2 kişi, kadının elinde taşıdığı, içinde 400 lira para ve cep telefonu bulunan çantayı kapıp kaçtı. Olaydan sonra harekete geçen Güven Timleri, işyerlerinin güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Mağdur kadın ve görgü tanıklarının ifadeleriyle motosikletli kapkaçcıların eşkali belirlendi.

SUÇ KAYITLARI YOK

Bu güne kadar hiçbir suça karışmadıkları için polisin kayıtlarına girmeyen şüphelileri yakalamak için çalışma başlatıldı. Yapılan teknik ve fiziki takip sonucu Güven Timleri şüpheliler 17 yaşındaki S.D. ile 18 yaşındaki K.B.'yi Bahçelievler Caddesi üzerinde yakaladı. Gözaltına alınan zanlılardan K.B. "Arkadaşım S.D., annesinden elektrik faturasını ödemek için aldığı parayı harcamış. Azar işitmekten korktuğu için kapkaç yapmayı teklif etti. Ben de yardım ettim" diye ifade verdi.

Zanlılardan S.D. Çocuk Şubesi'nde, K.B. ise Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu'ndaki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.