Olay, merkez Osmangazi İlçesi Mollafenari Mahallesi Mera Sokak'taki tek katlı gecekonduda meydana geldi. Muradiye Devlet Hastanesi'nden emekli hastabakıcı 60 yaşındaki Cemil Çetinkaya, eşi 49 yaşındaki Cevriye Çetinkaya ve  Mollafenari İlköğretim Okulu 4'üncü sınıf öğrencisi çocukları İbrahim Çetinkaya, geçen cumartesi gecesi ısınmak için oturma odasında kömür sobası yaktı. Daha sonra üşümemek için aynı yatakta yatan aile, sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek öldü.

BÜYÜK OĞULLARI BULDU

Ailesinden iki gündür haber alamayan büyük oğulları 24 yaşındaki Nail Çetinkaya, dün akşam eve gitti. Kapı açılmayınca pencereyi zorlayıp açarak içeri giren Nail Çetinkaya, oturma odasında aynı yatakta yatan ve üzerlerinde yorgan bulunan annesi, babası ve kardeşinin cansız bedeni ile karşılaştı.

Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen polisler evde yaptıkları incelemede, ailenin kovalı kömür sobasından sızan karbonmonoksit gazından zehirlenmiş olabileceğini belirlediler. Evde fiyatı 40 TL olan karbonmonoksit dedektörünün bulunmadığını tesbit eden polisler, savcının talimatıyla cesetleri kesin ölüm nedenlerinin belirlenmesi için adli tıp kurumu morguna kaldırdı.

İBRAHİM'İN OKULUNDA YAS

Mollafenari Mahallesi İlköğretitim Okulu 4'üncü sınıfa giden İbrahim Çetinkaya'nın annesi ve babası ile öldüğü haberi, okulda öğretmenlerini ve okul arkadaşlarını yasa boğdu. İbrahim Çetinkaya'nın kendi haline başarılı bir öğrenci olduğunu söyleyen öğretmenleri, ders yapmadı.

Cenazeleri bugün Bursa'da toprağa verilmesi beklenilen Çetinkaya ailesinin ölümüyle ilgili soruşturmaya Bursa Cumhuriyet Savcılığı'nca başlandı.



BC(FK/COŞ)