Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, başkentte birçok evin soyulması üzerine çalışma başlattı. 50’ye yakın evin aynı yöntemle soyulduğunu belirleyen ekipler, bölgedeki güvenlik kameraları da incelemeye aldı. Anketör gibi davranarak girdiği evlerde 'keşif' yaptıktan sonra dışarıda kendisini bekleyen 3 erkekle birlikte tekrar girdikleri bu evleri soyan Esra.K., güvenlik kameralarına takıldı.

KİRALIK ARAÇLA SOYGUN

Hırsızlık yaptıkları binaların güvenlik kameraları tarafından tespit edilen şüphelilerin soygunda kullandıkları aracın plakası belirlendi. Plakadan aracın bir galeriye ait olduğunu ve galeriden kiralandığını saptayan polis, kimliklerini belirlediği B.U., H.A.A., Ş.G.A. ve Esra.K.'yı takibe aldı. Sabıkası bulunmayan şüphelilerin oturdukları adresleri belirleyen polis, hırsızların her adımını görüntüleyerek takip etti.

KOVALAMACAYLA YAKALANDILAR

Şüphelilerin girdikleri evlerden para, ziynet eşyası ve elektronik eşya çaldığını belirleyen polis, takibi sıklaştırdı. Hırsızlıkta kullandıkları otomobili takibe alan polis, 4 şüpheliyi  kovalamaca sonucu yakalayarak gözaltına aldı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda ise çalıntı olduğu belirlenen değerli ziynet eşyası ile elektronik cihazlar bulundu. Emniyet'te sorgulanan 4 şüpheli Adliye'ye sevk edildi.