Eğitim Sen üyeleri, Milli Eğitim Bakanlığı önünde basın açıklaması yapmak için “Faşizme karşı omuz omuza”, “Her yer Taksim her yer direniş”, “Meslek onurumuza ve haklarımıza sahip çıkıyoruz”, “Baskılar bizi yıldıramaz” sloganları atarak Kızılay’a doğru yürüdü.

Yürüyüş sırasında hiçbir müdahalede bulunmayan polis, öğretmenleri Milli Müdafaa Caddesi girişinde barikat kurarak durdurdu.


Basın açıklaması için polis ve sendika yöneticileri görüşmeler yaparken grup da “Barikat açılsın, yürüyüş başlasın” sloganı attı.


Polis, yürüyüşün izinsiz olduğu, trafiği engelledikleri için dağılmaları uyarısında bulundu. Basın açıklaması yapmak isteyen öğretmenler uyarıya rağmen dağılmayınca polis, biber gazı ve basınçlı su ile sert müdahalede bulundu. Eğitim Sen üyeleri ise polisin müdahalesine taş ve şişelerle karşılık verdi.


Müdahale sırasında öğretmen olduğu belirtilen bir kişi başına isabet eden gaz kapsülü nedeniyle hastaneye kaldırıldı.

İlk müdahalenin ardından grup ara sokaklara dağıldı. Ara sokaklarda da müdahale sürerken grubun büyük bölümü Maltepe yönüne doğru çekildi. Polis, Eğitim Sen üyelerine burada bir kez daha müdahale etti.


Arka arkaya gelen müdahaleler sonrası grup tamamen dağılırken polis, yeni toplanmaları önlemek için uzun süre Kızılay Meydanı’nda bekledi.

Öte yandan müdahale sırasında çok sayıda göstericinin yaralandığı ve gözaltına alındığı öğrenildi.