Fakültede 3 Nisan sabahı  çıkan kavgada 2 öğrenci satırla yaralanırken, olaylar gün boyu sürdü. Okuldaki satırlı, taşlı, sopalı kavga üniversitenin güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. Görüntülere göre, okul dışından bir grup, koşarak okul girişine gelerek, bahçe ve kapı demirlerinden atlayarak okula giriyor. Bu sırada okulun özel güvenlik görevlilerinden birisinin kapalı olan bahçe kapısını açarak, grubun peşinden okula gitmesi ve diğer bir görevlinin ise koşarak açık olan okul kapısını tekrar kilitlediği görüldü.

Görüntülere, okula giren grup ile üniversite kantininde bulunan öğrenciler birbirlerini taş yağmuruna tuttuğu da yansıdı. Bunun üzerine taşlardan korunmak isteyen öğrenciler kantin girişine sandalye ve masalardan barikat kurarak taşlardan korunmaya çalışırken görüldü. Bir süre devam eden taşlamalar ardından okul içerisine giren gruptan bir kişi elinde bulunan satırla öğrencilerin kurduğu barikatı aşarak S.C.’yi bacaklarından yaraladı. Sabah erken saatlerde başlayan olaylar okula çevik kuvvet ekiplerinin gelmesiyle bastırılıyor. Olaylar sırasında okulun özel güvenlik görevlilerinin gruplara müdahale etmemesi tartışmalara yol açtı

ÖGRENCİLERE UZAKLAŞTIRMA CEZASI

Yaşananlar olaylar üzerine okul yönetimi 1.5 günlüğüne tatil kararı aldı. Olaya karıştıkları iddia edilen öğrenciler Perşembe günü okula geldiklerinde 'Haklarında süresiz uzaklaştırma cezası' olduğu söylenerek fakülteye alınmadı. Bunun üzerine süresiz uzaklaştırma cezası verilen üniversiteliler, cuma günü fakülte önünde oturma ve açık ders eylemi yaptı. Olayların ardından 23’ü sol görüşlü 31 öğrencinin okuldan süresiz uzaklaştırma cezası aldığı bildirilirken okul içerisinde 100’den fazla güvenlik kamerası olduğu belirtildi.



AG(SB/İD)