'Bugün bir avuç fidan, yarın koca bir orman' kampanyası kapsamında Hasasanoğlan'daki fidan dikme törenine ilçe protokolü, öğrenciler, askerler, Kaymakamlık ve Belediye personeli katıldı. Orman İşletme ve Ağaçlandırma Şefliği, programı öncesi fidanın nasıl dikileceği uygulamalı bir şekilde anlatıldı. Etkinlikte daha önce İlçe genelinde düzenlenen 'Ağaç' konulu kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrenciler, hediyelerini protokol üyelerinden aldı.

Sabah saatlerinde tüm kamu kurum personeli ve ve okullardan gelen öğrenciler eşliğinde başlatılan fidan dikme etkinliğinde Elmadağ Kaymakamı Resul Kır fidan dikmenin önemine değindi. Kır, "Ankara Valiliği'nin başlatmış olduğu 25 ilçede eş zamanlı fidan dikme şenliği kapsamında Cet Deresi mevkine 4 bin fidanı toprakla buluşturmak için buradayız. İnsan başına 4 fidan düşüyor. Bu fidanları toprakla buluşturarak, Elmadağ ilçemizde yeşile katkı sağlıyacağız, gelecek nesillere nefes alacak ormanlar miras bırakacağız. Bu nedenle herkes üzerine düşen görevi yerine getirecek. Fidan dikimi kadar bakımı da o derece önemlidir" dedi.

Bu yıl içinde Hasanoğlan'ın Cet Dersi bölgesine 65 bin çam, karaçam, Gözlüdere mevkinede 120 bin fidan dikimi projesinin devam ettiği belirtildi. Proje kapsamında yaklaşık 30 bin fidan dikiminin tamamlandığı belirtildi. Kaykamak Kır konuşmasının devamında, "Proje tamamlandığında 4 bin dönüm arazi üzerine 160 bin fidan toprakla buluşturulmuş olacaktır" dedi.