Proje, Ankara Valiliği ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün de katkılarıyla Ankara İl Jandarma Komutanlığı'nca hayata geçirildi. Ankara jandarmasının sorumluluk bölgesinde meydana gelen 'Aile İçi Şiddet' olaylarının önlenmesine yönelik İlçe Jandarma Komutanlıklarının sorumluluk bölgesinde yaşayan vatandaşların aile içi şiddet olaylarına karşı bilinçlendirmek ve bu konuda vatandaşların farkındalık düzeylerini arttırmaya yönelik çalışma olduğu belirtildi. Bu konuda 20 Mart 2012 tarihinde yürürlüğe giren '6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun' kapsamında bilgi vermek amacıyla 'Aile İçi Şiddetin Önlenmesi' konulu toplum destekli güvenlik hizmeti projesi hazırlandı. BU kapsamda Çocuk ve Kadın Kısım Amirliğince vatandaşlarla birebir sohbet şeklinde uygulanacak eğitim seminerlerinin uygulanmasına başlandı.

İlçe Jandarma Komutanlıkları sorumluluk bölgesinde belirtilen köy evi, okul, kahvehane, vb. yerlerde yapılan eğitim seminerlerinde vatandaşlar, Aile İçi Şiddet, En Yaygın Olan Kadına Yönelik Şiddet,, Şiddetin Türleri (sosyal, ekonomik, fiziksel, cinsel ve duygusal şiddet), Şiddete Uğrayan Kadınlara Verilecek Hizmetler (Avukat, Adlî, Tıbbî, Piskososyal Hizmetler), Aile İçi Şiddet ile İlgili Ulusal ve Uluslararası Mevzuat, Aile İçi Şiddet Mağdurları ile İlgili Adli ve İdari Korunma ve Tedbir Kararları, Korunma Kararı ve Tedbir Kararların Uygulanması,, Aile İçi Şiddet Mağdurları İçin Koruyucu ve Önleyici Çalışmalar, Konu Hakkında Çalışma Yapan Kurumlar v.b. konularda bilgi ifade edildi.

Devam eden eğitim seminerlerinin ilki yoğun bir katılımla Şereflikoçhisar ilçesinde yapıldı. 'Aile İçi Şiddetin Önlenmesi' projesi kapsamında, İlçe Jandarma Komutanlıkları tarafından vatandaşlara 18 bin afiş, 4 bin broşür ve bin kitapçık, 3 bin de fular dağıtıldı. Ankara jandarması, vatandaşların huzur ve güveninin teminatı olarak benzer faaliyetlere aralıksız olarak devam edileceğini belirtti.


FK (AY/AAA)(FOTOĞRAFIL)