OPERASYONLAR SABAH BAŞLADI

Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde başlayan operasyonlarda, KESK'e bağlı SES, Eğitim Sen ve Tümbel-SEN'de arama yapıldı. Operasyonların 2009 yılında yürütülen KCK operasyonları kapsamında tutuklanan SES Ankara Şube yöneticisi Seher Tümer dosyası ile ilgili olduğu ve KCK terör örgütünün kamu çalışanlarının kadın örgütlenmesi kapsamında yapıldığı ileri sürüldü. Operasyonlar kapsamında polis, gözaltına kararı bulananların ev ve işyerlerindeki odalarında da tek tek arama yaptı. Aramalarda bu kişilere ait bilgisayarlara ve bazı dokümanlara el konuldu.

3 GENEL SEKRETER GÖZALTINDA

KESK, SES ve Tüm-Bel-Sen'de gerçekleşen aramaların ardından  KESK Kadın Sekreteri Canan Çalağan, SES'in eski Genel Başkanı ve yeni Kadın Sekreteri Bedriye Yorgun, Tüm Bel-SEN Kadın Sekreteri Güler Elveren'de gözaltına alındı. Operasyonlarda 3 sendikanın genel sekreterini gözaltına alan polis, KESK'e bağlı sendikaların kadın görevlilerini de gözaltına aldı. Eğitim Sen Ankara Şube Kadın Sekreteri Güldane Erdoğan, SES

Ankara Şube Kadın Sekreteri Nurşat Yeşil, SES üyeleri Belkıs Yurtsever, Özden Özmen Gök, Hülya Saruhanoğlu, KESK eski Kadın Sekreteri Songül Morsümbül, Eğitim Sen üyeleri Şefika Şimşek, Evrim Özdemir, Hatice Kahraman, Leman Hız ve BES üyesi Leman Kiraz gözaltına alındı. Ankara'daki operasyonda toplamda 18 kadının gözaltına alındığı ve buradaki işlemlerin ardından İstanbul'a gönderilecekleri belirtildi.



FK(AY/İD)