Şehit askerler için Kocatepe Camisi'nde öğle namazı ardından cenaze töreni düzenlendi. Törene şehitlerin ailesi, yakınları TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Yargıtay Başkanı Ali Alkan, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Murat Bilgel, Hava Kuvvetleri Komutanı Mehmet Erten, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, bazı milletvekilleriyle siyasi parti temsilcileri, üst düzey komutanlar ve vatandaşlar katıldı.

Türk bayrağına sarılı şehit cenazeleri, cenaze namazı ardından top arabasına konuldu.

Top arabasının geçişi sırasında şehit Düger'in annesi Nermin Düğer, baygınlık geçirdi. Hazır bekletilen sağlık ekiplerinin müdahale ettiği şehidin annesi Nermin Düğer, daha sonra ayakta durmakta güçlük çekince, getirilen tekerlekli sandelye ile töreni takip etti. Şehidin eşi Döndü Düger ise gözyaşlarına boğuldu.

Bu arada şehit onbaşı Faruk Ergenç'in annesi Satı ve babası Bekir Ergenç, çocuklarını son yolculuklarına el salayarak gönderdi.

Törenin ardından şehit Astsubay Düger'in cenazesi Cebeci Askeri Şehitliği'nde, şehit Onbaşı Ergenç'in cenazesi de Batıkent'teki Yuva Köyü mezarlığında defnedildi.

Bu arada Kocatepe Camii avlusunda toplanan bazı vatandaşlar terör örgütü aleyhine sloganlar atarken, hükümete de tepki gösterdiler.



FK (AY/AAA)