Türkiye'nin çeşitli illerinden Ankara'ya gelerek eylem yapan ve geceyi de sokaklarda geçiren KESK üyeleri, Kızılay'dan Meclis'e yürümek isteyince, polis müdahalede bulundu. Eyleme destek vermek için gelen BDP milletvekilleri Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü de müdahalenin ortasında kaldı. KESK üyeleri, geceyi geçirdikleri GMK Bulvarı'nda sloganlar atarak Meclis'e yürümek istedi. Ancak barikat kuran polis, eylemcilerin yürüyüşüne izin vermedi. Bunun üzerine eylemciler polis barikatına yüklenerek yürüyüşüne devam etmek istedi. Polis, gaz ve tazyikli su ile eylemcilere müdahalede bulundu.

Bu sırada bir anda ortalık savaş alanına döndü. Bazı göstericiler de gaz ve suya karşı polisi taş yağmuruna tuttu. Atılan gaz, su ve taşlardan eylemci ve polisin yanı sıra çevredeki çok sayıda insan da etkilendi.

BDP'Lİ VEKİLLER DE MÜDAHALE SIRASINDA ARADA KALDI

Göstericiler ara sokaklara kaçarken, polis de takibini sürdürdü. Başkentin birçok sokak ve caddelerinde polisle göstericiler karşı karşıya geldi. Bu arada polis helikopteri de havadan sürekli eylemcileri takip etti. Bu arada eyleme destek veren BDP Milletvekilleri Sebahat Tuncel ile Ertuğrul Kürkçü müdahale sırasında arada kaldılar. Kürkçü ile Tuncel'in de gaz ve tazyikli sudan etkilendiği görüldü.