Aile ve Sosyal Politikalar Ankara İl Müdürlüğü, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) ve UNICEF'in işbirliğinde düzenlenen etkinlikte çocuk işçiliğinin dünya gündeminde en üst sıralarda yer aldığı ve halen çözüm bekleyen bir sorun olarak devam ettiği vurgulandı. Ankara'da Abdi İpekçi Parkı'nda düzenlenen etkinlikte aileleri ile katılan çocuklara yemek verildi. Etkinlikte müzik dinletileri ilizyon gösterileri ve Action Team Akrobatik Basketbol ekibinin gösterileri, Behice Eren Çocuk ve Gençlik Merkezi çocukları ile çok sayıda kişi  heyecanlı saatler geçirdi. Etkinliğe katılan çocuklar, elerinde  "sokaklar çocuklar için tehlikeli', 'çocuğu çalıştırmak çocuğa yönelik şiddettir' yazılı dövizler  dikkat çekti.

12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü, çocuk işçiliğine karşı küresel kampanyayı artırmak üzere ülkemizde yılda bir kez düzenleniyor. Çocuk işçiliğine karşı dünyada giderek büyüyen bu hareketin tüm ülkelerde ve ülkemizde düzenlenen etkinliklerle dikkat çekildiğini belirten Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Lale Öcal, şöyle dedi:

"Sokakta çalışan çocuklar konusunu hedefleyerek son yıllarada yapılan çalışmalarla önemsenmeyecek bir azalma oldu. Sokata birşeyler satmaya çalışan çocuk yaştaki insanların kullanıldığını ve görülmesi halinde 183 nolu telefona haber verilmesi durumunda ihbar çok titizlikle yürütülmektedir."

Merkezi İstanbulda bulunan Action Team Basketbol ekibi, sokakta çalışan çocuklar yararına akrobatik gösteriler yaparken nefes kesti. Çocuk ve izleyiciler ilgi ile izledikleri gösterilerde potaya her giren top için heyecanlandı.  33 ülkede Türkiye'yi başarıyla temsil ettiklerini belirten takım kaptanı Nazif Yurtsever, "Amacımız; sporu sevdirmek, sokak çocuklarını bir an olsun sokaklardan çekip, bulundukları ortamı unutturarak spora yönlendirmek. Ekibimizle birlikte basketbolu akrobatik hareketlerle oynayıp, insaanların ilgisini çekmeye çalışıyoruz. 11 kişilik ekibimizin tamamı beden eğitimi öğretmenleri tarafındaan oluşmaktadır. Burada sokaklarada çalışan çocuklar yararına yaptığımız gösterilerden büyük mutluluk duyduk" dedi.



HÖ(AY/İD)