Ankara İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube ekipleri, başkente yüklü miktarda uyuşturucu getirileceği bilgisi üzerine çalışma başlattı. Kentteki eğlence mekanlarında 'torbacı' denilen uyuşturucu satıcılarıyla bağlantıya geçen jandarma ekipleri, gelen uyuşturucunun izini sürdü.

PARK HALİNDEKİ ARACA BASKIN

Uyuşturcunun Van’dan önce İzmir’e, ardından da Ankara’ya getirileceği bilgisine ulaşan jandarma ekipleri, kimliklerini belirledikleri şüphelileri takibe aldı. Yaklaşık 20 günlük bir takibin ardından İzmir’den Ankara’ya gelen uyuşturucu tacirleri, bavullara koydukları paket halindeki toz esrarı araçların bağajına yerleştirdi. Esrarı araçlarının bagajına koyan Mehmet Ç. ve Mehmet Ü., dün akşam saatlerinde Polatlı şehir merkezinde belediyeye ait PERPA otoparkına araçlarını parketti. Şüphelileri adım adım izleyen jandarma ekipleri, yapılan operasyonla şüphelileri otoparkta gözaltına aldı.

Operasyonda, aracın bagajından çıkarılan esrar paketlerine el konuldu. Ele geçirilen 50 kilo toz esrarın değerinin ise yaklaşık 2 milyon TL olduğu bildirildi.

Şüphelilerin başkentte getirdikleri toz esrarı bağlantılı oldukları şahıslara sattığı, buradan da torbacı tabir edilen uyuşturucu tacirleri vasıtasıyla eğlence mekanlarında satışa sunulduğu öğrenildi.

PKK’YA PAY İDDİASI

Uyuşturucu tacirlerinin, esrarı Van’ın Başkale İlçesi’nden yurda soktuktan sonra önce İzmir’e, ardından da Ankara’ya getirdikleri öğrenildi. Bu arada şüphelilerin uyuşturucuyu yurda sokmak için de PKK’lılara rüşvet verdiği ve uyuşturucudan elde edilen paradan terör örgütüne pay aktarıldığı ileri sürüldü.

Öte yandan jandarmadaki sorgulamaları tamamlanarak Polatlı Adliyesi'ne sevk edilen Mehmet Ç. ve Mehmet Ü. tutuklanarak cezaevine gönderildi.