Ankara Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Diyarbakır, Van ve Hakkari'den Ankara'ya uyuşturucu sevkiyatı yapacağı ihbarı üzerine çalışma başlattı. Yaklaşık 6 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından harekete geçen ekipler, uyuşturucu naklinde kullanılan bir aracı takibe alarak Ankara girişi Gölbaşı İlçesi'nde durdurmak istedi. Güvenlik güçlerinin 'dur' ihtarına uymayan sürücü ile yanındaki kişi, otomobille kaçmaya başladı. Yaşanan kovalamacanın ardından zanlılar bir benzin istasyonunda gözaltına aldı. Araçta yapılan aramada da 60 kilogram esrar ele geçirildi.

20 ADRESE EŞ ZAMANLI BASKIN

Gözaltına alınan zanlıların ifadeleri doğrultusunda soruşturmayı genişleten narkotik polisi, Altındağ, Keçiören ve Çankaya İlçeleri'nde 20 ayrı adrese eşzamanlı baskın yaptı. Operasyonda biri kadın 18 kişi daha gözaltına alınırken, 199 kilogram esrar ve 1 ruhsatsız tabanca ile mermiler ele geçirildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından 'uyuşturucu ticareti yapmak' suçundan adliyeye sevk edilen zanlılardan 16'sı çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 4 zanlı ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

PKK BAĞLANTILI

Bu arada başkentte son bir ayda yapılan 8 ayrı operasyonda 800 kilogram esrar ele geçirildi. Bu operasyonlarda gözaltına alınan 73 kişiden 47'sinin tutuklanarak cezaevine konuldu. Narkotik polisi yaptığı çalışmalarda, uyuşturucunun Güneydoğu illerinden başkente sevk edildiği ve uyuşturucunun çıkış noktasında terör örgütü PKK ile de bağlantıya geçildiğini belirledi. Uyuşturucunun büyük bölümünün ise 'PKK'nın uyuşturucu' tarlaları olarak bilinen Diyarbakır'daki tarlalardan yetiştirildiği ve ordanda sevk edildiği ortaya çıktı.