Birleşmiş Milletler Özel Elçisi Angelina Jolie, geniş güvenlik önlemi altında Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın Kilis Konaklama Tesisleri'ne giriş yaptı. Ünlü film yıldızı, BM Mülteciler Yüksek Komiseri Antonio Guterres ile birlikte yaklaşık 12 bin Suriyeli'nin yaşadığı kamp yetkililerinden bilgi aldı. Daha sonra Suriyeli'lerle baş başa görüşen Jolie, minik çocukların eğitim gördüğü ana okulunu da gezdi.

Çocukların söylediği Türkçe ve Arapça şarkıları dinleyen Jolie'ye Suriyeliler sevgi gösterilerinde bulundu. Film yıldızı, yaklaşık 4 saat kaldığı kampta Suriyelilerle birlikte öğle yemeği de yedi. Angelina Jolie, geniş güvenlik önlemleri altında kamptan ayrılarak Gaziantep'in İslahiye İlçesi'ndeki çadır kampa gitti.

TÜRKİYE YALNIZ BIRAKILMAMALI

Ünlü film yıldızının sohbet sırasında kampı çok güzel bulduğunu, Türkiye'nin bu konuda yalnız bırakılmaması gerektiğini, AB ülkelerinin de elini taşın altına koyması gerektiğini söylediği belirtildi. Jolie'nin, ilk ziyaretinin ardından Türkiye'ye çok sayıda Suriyeli'nin geldiğini de hatırlattığı kaydedildi.



DHA(BK/COŞ)