Henüz 17 yaşında evlenip, 7 yıl önce ilk çocuğunu kucağına alan Burcu Durur, geçen yıl ikinci kez anne olacağını öğrenip mutlu oldu. Geçen Ocak ayında kontrol için gittiği Yenişehir’deki Ege Doğumevi ve Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde zamanın geldiği söylenerek, doğumhaneye alındı. Eşi Mert Durur ve annesi Hülya Bulut’un, heyecanla beklediği müjdeli haber yaklaşık 1.5 saat sonra geldi ve bebeklerinin dünyaya geldiği bildirildi.

ACI HABER AİLEYİ YIKTI

Bir süre sonra bebeğin ve annesinin sağlığıyla ilgili bilgi almayı bekleyen anne Hülya Bulut, sağlık görevlilerince doğumhaneye çıkartıldı. İçeriye girdiği anda kötü giden bir durumun bulunduğunu hisseden anne Hülya Bulut’a kötü haberi doktorlar verdi. Kızının doğum sırasında kalbinin durduğu, yaklaşık 20 dakika süren uğraşlarının sonrasında ise yeniden hayata döndürüldüğü söylendi. Anne Hülya Bulut duydukları karşısında büyük şok yaşarken, kızı Burcu Durur, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevkedildi.

YAŞAMA TUTUNDU, YATAĞA MAHKUM KALDI

Yoğun bakım ünetisinde 1.5 ay yatan Burcu Durur, hayata tutunmayı başardı, ancak kalbi durduğu sırada oksijensiz kaldığı için de beyin fonksiyonlarını büyük ölçüde yitirdi. Sadece göz kapaklarını oynatabilen Burcu Durur, ailesine teslim edilerek evine gönderildi. Talihsiz kadın, güle oynaya, annelik heyecanıyla çıktığı evine, yatağa bağımlı halde, boğazından solunum cihazına bağlı, midesinden beslenir bir şekilde döndü.

HİÇ HİSSEDEMEDİĞİ BEBEĞİNİN RESİMLERİ DUVARLARA ASILDI

Tedavisine evinde devam edilen Burcu Durur’un sağlık durumunda hiçbir düzelme olmadı. Sürekli yatan genç kadının elleri de kapalı halde kaldı. Ailesi, Burcu’nun gözlerini açtığında görebileceği umuduyla, büyük heyecanla beklediği, ancak kokusunu dahi hissedemediği, sarılamadığı bebeğinin resimlerini duvara astı. Ayrıca oğlu ve eşiyle mutlu günlerinde çektirdikleri fotoğraflar da yine duvara asıldı. Burcu için evin bir odası da sağlık malzemeleriyle dolduruldu, hastaneden bir köşe haline getirildi.

ANNEDEN HUKUK MÜCADELESİ

Yaptığı tüm araştırmalarda, kızının yatalak kalmasına yanlış anestezinin neden olduğunu öğrendiğini söyleyen anne Hülya Bulut, hukuk mücadelesi başlattı. Hastanede, kızını mideden beslemesi, soluk borusundaki tıbbı cihazların değiştirilmesi ve altını temizlemesi konularında eğitim verilen anne Bulut, "Görüştüğüm tüm doktorlar, yetkililer kızımın ihmal kurbanı olduğunu söyledi. Bana dünyanın en büyük acısını yaşattılar. Sonuna kadar hukuk mücadelesine devam edeceğim. Biri kundakta iki torumla kalakaldık. Tek isteğim kızımın yeniden ayağa kalkıp büyük heyecanla beklediği bebeğine ve oğluna sarılması. Zaman zaman kolunu ve bacağını oynatıyor. Gerekli tedavilerle eski günlerine döneceğini umut ediyorum" dedi.

BAŞHEKİM, HERŞEY YAPILDI

Ege Doğumevi ve Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Abdullah Taşyurt, Burcu Durur’un olayının kendilerini de üzdüğünü belirterek, "Bu 200 ameliyatta bir olacak bir olay, onun başına geldi. Biz o hastamızın, başka bir hastanenin yoğum bakım ünitesinde tedavisini sağladık. İl Sağlık Müdürlüğü evinde tedavisine devam ediyor. Bizler kimseyi öldürmek istemeyiz ama bu üzücü olay yaşanmış. Mahkeme yolu açık. Orası karar verecektir. Ama bizleri de düşünün doktorların bu kadar üzerine gelinmesin" dedi.



TY(AÖ/SS)