Kaza, Bahçelievler Mahallesi Uğur Mumcu Caddesi’nde bugün saat 09.30 sıralarında meydana geldi. 4 ile 6 yaş arası 10 anaokulu öğrencisini taşıyan Muhammet Hemergün (32) yönetimindeki 20 ALH 94 plakalı servis minibüsüyle Adliye’den Yenişehir istikametine giderken, kırmızı ışıkta bekleyen Cemil Horzumlu (22) yönetimindeki 20 YU 298 plakalı traktörün römorkuna arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle römorkta bulunan iki kişi yola fırladı. Servis minibüsündeki 10 öğrenci de büyük şok yaşadı. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine ambulans ve polis ekipleri gönderildi. Minibüsteki, Çağlayan Eğitim ve Kültür Merkezi Anaokulu’nun öğrencileri, çevredekilerin de yardımıyla dışarıya çıkarılırken, sağlık görevlileri yaralılara müdahale etti.

İĞNEDEN KORKTU AMBULANSA BİNMEK İSTEMEDİ

Kazayı görüp olay yerine gelen vatandaşlar, şok yaşayan ve ağlayan küçük öğrencileri teselli etmeye çalıştı. Kazayı hafif sıyrıklarla atlatan bir çocuk, iğne korkusu nedeniyle ambulansa binmek istemedi. Yerde yatan yaralılar, ambulansa bindirilerek Servergazi Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Kazada, servis minibüsünde bulunan hamile öğretmen İnci Tike (22), traktör sürücüsü Cemil Horzumlu, traktördeki İsmail Alca (38) ile Ahmet Aydemir (57) yaralandı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Kazada büyük şok yaşayan öğrenciler de sağlık kontrolü için Servergazi Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Kazayı duyan öğrencilerin anne ve babaları da hastaneye koştu, çocuklarına sarıldı. Polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.