Melek Reşit Hanım Anaokulu tarafından geçen kasım ayında atık pil toplama kampanyası başlatıldı. Minik öğrencilerin proje kapsamında buldukları atık pilleri toplayıp okula getirmeleri istendi. Kampanyanın daha geniş kitlelere ulaşması için okul tarafından  öğrencilerin akraba ve komşularına pilleri çöplere atmayıp biriktireceklerine dair bir sözleşme imzalatıldı. Böylelikle sadece öğrencilerin değil, çevrelerindeki insanların da bu projeye dahil olmaları sağlandı. Anaokulu öğrencileri, aradan geçen 6 aylık zamanda 1 ton atık pil topladı. Öğrencilerin topladıkları piller su damacanaları, boya kapları, çöp kovaları ve poşetlere konularak Sivas Belediyesi yetkililerine teslim edildi.

Okul Müdürü Funda Arkutcu, amaçlarının pil toplayan çocuklar yetiştirmek değil, pilleri sokağa atmayan bireyler yetiştirmek olduğunu söyledi. Arkutcu, "Ağaç yaşken eğilir sözünden yola çıkarak küçük yaşta bu davranışı çocuklara kazandırmak istiyoruz" dedi. Pillerin teslimi programında yer alan Belediye Başkanı BBP'li Doğan Ürgüp ise çocukların çevrelerinden 1 ton atık pil toplayarak çok büyük bir çevre duyarlılığı gösterdiklerini kaydetti. Ürgüp, "Bir pilin 800 bin litre suyu kirlettiğini düşünürsek tabiata atıldığı takdirde ne kadar büyük bir tabiat katliamı olduğu ortadadır. Tabiat hepimizin yaşadığı ortamdır ve biz onu korumak mecburiyetindeyiz" diye konuştu.

Sivas Belediyesi'nin öncülüğünde okullarda yürütülen pil toplama kampanyasında, en çok pil toplayan okulun çeşitli hediyeler ile ödüllendirilecekleri belirtildi.