Bahçelievler’de 28 Kasım 2012 tarihinde Bahçelievler bölgesinde bir ana okulda hırsızlık meydana geldi. Gece yarısı binanın camını kırarak içeri giren hırsızlar bilgisayar, projeksiyon makinesi ve cep telefonunu çalarak kaçtı. Aynı bölgede daha sonra 4 ana okulu daha benzer yöntemlerle soyuldu.


Polis olayla ilgili başlattığı soruşturmada hırsızlık meydana gelen okullardaki güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Görüntülerde okula giren zanlıların tanınmak için yüzlerini bazen çarşaf bazen de bir örtü ile kapattıkları görüldü. Bazı olaylar sırasın da ise zanlıların kafalarına geçirdikleri poşetlerle tanınmaktan kurtulmaya çalıştıkları tespit edildi.


Polis hırsızlık yapılan okulların çevresindeki güvenik kamera görüntülerini incelerek zanlıları tespit etti. Hırsızlıkları gerçekleştiren Saim K.(21) ile kuzeni A.K.'yi (12) gözaltına aldı. Bu kişilerin ifadesi doğrultusunda çalıntı malları sattığı öğrenilen Saim K.’nın babası Ergül K. ile çalıntı malları aldığı öğrenilen mağaza sahibi Bülent G.(34) de yakalandı. Anaokullarından çalınan 11 bilgisayar, 10 cep telefonu, 7 lap top bilgisayar ile bir teleskop ise Bülent G.’nin dükkanında bulundu.


Hırsızlık Büro Amirliği'nde sorgulanan baba Ergül K., oğlu Saim K. ile Bülent G. Asayiş Şube Müdürlüğü'nden yaşı küçük olan A.K. ise Çocuk Koruma Şube Müdürlüğü'nden adliyeye gönderildi.

(BB)