Anadolu Üniversitesi, çeşitli birimlerindeki boş öğretim üyesi kadrosuna profesör, doçent ve yardımcı doçent alımı için Basın İlan Kurumu aracılığıyla ulusal gazetelere resmi ilan verdi. Anadolu Üniversitesi'nin ilanı 4 Şubat 2012 tarihinde ulusal bir gazetenin 17'inci sayfasında "T.C.Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü'nden" başlığı ile yayımlandı.

İlanda Profesör (Devamlı Statü): Bölümünde alt alta fakülteler yazılıp karşısına ise bölümleri ve ana dalları yazıldı. Ancak en alt kısımda yer alan Devlet Konservatuvarı'nın karşısına ise halen Konservatuvar'ın Müzik Bölümü'nde öğretim üyesi olarak görev yapan Doç.Dr.Toros Can'ın ismi "DEVLET KONSERVATUVARI: (TOROS CAN)" yazılı olarak yer aldı.

Doç.Dr.Toros Can'ın 2001 yılından buyana Anadolu Üniversitesi'nde görev yaptığı ve aynı zamanda ünü bir piyanist olduğu belirtilirken, henüz profesör unvanı almadığı ifade edildi.

Anadolu Üniversitesi'nin bu şekilde yayınlanan ilanına Eskişehir'de yayınlanan yerel İstikbal Gazetesi "Böyle skandal Ne Görüldü Ne Duyuldu. Öğretim üyesi alınacak duyurusunda alınacak profesörün isminin yayınlandığı resmi ilan" başlığı ile manşetten yayınladı. Gazete, bu durumu eleştirerek okurlarına olayı şöyle duyurdu:

"Konservatuara alınacağı belirtilen öğretim üyesinin karşısına, alınacak olan ismin, yani Toros Can'ın yazılması, büyük bir şaşkınlığa neden olurken, bu durum 'Üniversiteye alınacak olan öğretim üyeleri demek ki daha önceden belli isimler. Duyuru ise sırf işin yasal kılıfını oluşturuyor' yorumlarına neden oldu. Boş kadrolara öğretim üyesi alımı duyurusu karşısına, alınacak olan öğretim üyesinin ismini yazmakla bir ilki gerçekleştiren Anadolu Üniversitesi'nde yaşanan bu olayın skandaldan farksız olduğu ifade edilirken, olayın 'Görevi ihmal' suçu oluşturduğu belirtildi."

Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nden herhangi bir açıklama yapılmadı. Üniversite yetkilileri Rektör Prof.Dr.Davut Aydın'ın yurt dışında olduğunu belirtti.



EK(EK/İD)