Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü'nde bugün sabah saatlerinde yeni kayıt yaptıracak öğrencileri karşılamak amacıyla aralarında Öğrenci Kolektifi, Eğitim-Sen ve TKP'nin de bulunduğu bazı siyasi parti ve demokratik kitle örgütleri stantlar açtı. Öğrenci Kolektifleri standında 'Üniversiteye Hoşgeldin' başlıklı bildiri ile 'Öğrenci Rehberi' adı altında kentteki ulaşım, yurtlar, kültür ve sanatla ilgili yerlerin tanıtımını yapan broşürler dağıtıldı. Öğle saatlerinde üniversitenin özel güvenlik görevliler öğrencilerden stantları kaldırmalarını istedi. Görevliler öğrencilere, rektörlüğün kendilerinden stant ve asılan pankartların kaldırılmasını istediğini belirterek, aksi halde çevik kuvvet polislerinin kampüs içerisine davet edileceğini bildirdi. Öğrenciler ile özel güvenlik görevlileri arasında zaman zaman gerginlikler ve arbede yaşandı. Öğrenciler bir pankartı söken özel güvenlik görevlileri ile tartıştı. Ardından da gaz maskesi takan Çevik Kuvvet polisleri kampüse girdi.

ÇEVİK KUVVET KELEPÇELEYEREK GÖZALTINA ALDI

Üniversite öğrencilerinin arasında bulunan Eğitim-Sen Şube Başkanı Ali Paşa Şanlı, rektörlüğün anti demokratik tutum sergilediğini söyledi. Şanlı ve öğrenciler çevik kuvvet polislerinin geldiğini görünce oldukları yere oturdu. Gaz maskesi takan kalkanlı çevik kuvvet polisleri oturan öğrencileri tek tek yerlerinden kaldırarak polis otobüsünün yanına götürdü. Önce üzerleri aranan kız ve erkek öğrenciler daha sonra kollarına kelepçe takılarak araca bindirildi. Eğitim Sen Şube Başkanı Ali Paşa Şanlı da çevik kuvvet polisleri tarafından araca götürüldü. Polise direnmeyen Şanlı'ya da kelepçe takıldı.

Eğitim Sen Şube başkanı Ali Paşa Şanlı ile 40 kadar öğrenci Devlet Hastanesi'nde sağlık raporları alındıktan sonra Eskişehir Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Öğrenciler gözaltına alındıktan sonra pankart ve stantlar özel güvenlik görevlileri tarafından kaldırıldı.



EK(EK/COŞ)