Kursun başlaması nedeniyle Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü'ndeki Öğrenci Merkezi Salon 2009'da tören düzenlendi. Törene, Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi'nde (NASA) 40 yılın üzerinde yönetim ve teknik tecrübesi bulunan bilim adamları Joe Nieberding ve Larry Ross'un da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.

Anadolu Üniversitesi SHAUM Merkezi Müdürü Prof. Dr. T. Hikmet Karakoç, Türkiye'de ilk kez düzenlenen bu kursun en önemli özelliğinin, Türkiye'deki kurs izninin belgesinin ilk defa merkezleri tarafından alınması olduğunu söyledi. Kursun ilk etabının 5-6 Mart 2012 tarihleri arasında Ankara'da TÜBİTAK'ta gerçekleştiğini ifade eden Prof. Dr. Karakoç şu bilgileri verdi:

"Anadolu Üniversitesi tarafından Türkiye'de ilk kez düzenlenen kursa Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı, TÜBİTAK, Türk Hava Yolları, TUSAŞ, Aselsan, Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret, Savunma Sanayii Müsteşarlığı, ROKETSAN ile Anadolu Üniversitesi başta olmak üzere diğer üniversiteler ve birçok havacılık şirketinden 120 kişi katılacak. İki gün sürecek olan kursun teması, son 50 yıl içerisinde gerçekleşen havacılık kazalarının nedenlerini başta insan faktörü olmak üzere değerlendirmek. Bu kazalardan elde edilen bilginin ulusal uluslararası havacılık otoriteleri, kamu kurumları, eğitim kuruluşları ve teknik personeller açısından nasıl değerlendirilmesi gerektiği tartışılacak."

Konuşmaların ardından Prof. Dr. T. Hikmet Karakoç, kurs süresince deneyimlerini paylaşacak olan bilim adamları Joe Nieberding ile Larry Ross'a plaket verdi.



EK(EK/CK)